Szep 13. 0

Ég veled készpénz?!

A bankkártyahasználat, az internetes vagy éppen mobilos bankolás, a különböző applikációk azt engedik feltételezni, hogy hamarosan nem lesz szükségünk készpénzre. Tényleg megszűnik a fizikai értelemben vett pénz? Nézzük meg, milyen esélyei vannak a készpénznek!
részletesen >
Szep 06. 0

Endre válaszol – „Mikor kezdjek el félretenni a nyugdíjra?”

Ha idősebb korunkban is szeretnénk megtartani a korábban megszokott életszínvonalunkat, akkor érdemes már fiatalon az öngondoskodásba fogni. Kíváncsi vagy arra, hogy havi kisebb összegekkel merre érdemes indulni? Esetleg többet is félre tudnál tenni havonta erre a célra? Endre most válaszol a nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseidre!
részletesen >
Szep 01. 0

Ketyeg az óra - Mi is az investment clock?

Habár a kifejezés Magyarországon még nem honosodott meg, a gazdaság ciklikus jellegét nekünk sem kell bemutatni. Most megtudhatod, hogy mi is az investment clock lényege és azt is eláruljuk, hogy hogyan profitálhatsz a használatából. Végül kitérünk arra is, hogy hol áll jelenleg a mutató.
részletesen >
Aug 25. 0

Mi váltja ki a pénzügyi válságokat?

Nem a 2008-as volt az első mélyrepülésünk, már több válságot átélt az emberiség. Vannak, akik szerint újra és újra ugyanazokat a hibákat követjük el és ezeknek az eredménye minden pénzpiaci megingás. Lássuk ezt pár konkrét példán keresztül: milyen közös elemeket figyelhetünk meg a történelem különböző időszakaiban végbement válságaiban?
részletesen >
Aug 03. 0

Kockázat? Nem mindegy, hogy milyen!

Alacsony vagy esetleg magas? Azt gondolnánk, hogy kockázat vagy van, vagy nincs, ha pénzügyekről van szó, pedig ennél jóval árnyaltabb a kép. A kockázatvállalási hajlandóságunknak megvan a lélektani oldala is, egyénenként eltérő, hogy ki mekkora kockázatot mer vállalni. Az, hogy mennyire merünk fejest ugrani egy rizikósabbnak tűnő befektetésbe, nem pusztán a pénztárcánk vastagsága határozza meg.
részletesen >