Endre ezt várja 2017-től

2016. December 29. 14:23:19
Endre ezt várja 2017-től

Zárjuk az évet és izgatottan várjuk az újabbat. Lássuk, hogy Endre szerint mire érdemes figyelni 2017-ben és azt, hogy ő mire fókuszál a befektetéseivel kapcsolatban az elkövetkezendő időszakban. Természetesen nem látunk a jövőbe, de azért tapogatózunk az Új esztendő legjobb befektetéseivel kapcsolatban is.

Milyen terveid vannak a pénzügyeiddel kapcsolatban a 2017-es évre?

Erősíteni szeretném az öngondoskodási vonalat, kicsit rágyúrni a TBSZ (Tartós Befektetési Számla), NYESZ (Nyugdíj Előtakarékossági Számla) lehetőségekre és a gyerekeknek is pályára állítani olyan megoldásokat, amelyekkel könnyebb lesz majd a továbbtanulás, az első önálló lépések. Vagyis, 2017 elején mindenképpen át kell néznem mindent, hogy úgy haladnak-e a dolgok, ahogy tervezem. Ha ezzel megvagyok, akkor szétnézek, elég jó lehetőségek mutatkoznak itthon is, például az ingatlanbefektetések terén.

Szerinted milyen új lehetőségekre, pénzügyi megoldásokra számíthatunk az Új évben?

Annyi biztos, hogy a jelenlegi banki ökoszisztéma nagy változások előtt áll. Nem kell hozzá nagy gurunak lenni, hogy lássuk, olyan bankolási technikák, technológiák várják már készen azt, hogy használhassuk őket, amelyek tényleg sci-fibe illőek. Arra számítok, hogy a fintech megoldások sokkal jobban és gyorsabban vállnak mindennapjaink részévé, mint azt korábban hittük volna. Szerintem 2017 ebben tuti vízválasztó év lesz.

Mik lesznek majd szerinted a legjobb pénzügyi termékek 2017-ben?

Már most látni, hogy a devizapiac legforróbb terméke a dollár lesz. Nyakunkon az euró paritás, ezt még meg lehet lovagolni, van egy kis tér arra, hogy egy dollár long pozícióval szép hozamra tegyünk szert. Az árupiacon gyorsan és magabiztosan erősödik az olaj, a jelenlegi 53-55 dolláros szinteket átlépve elég hamar elérhetjük a 60-70 dollárt, úgyhogy ebben is vételi pozíciót választok. Nem szabad leírni a tőzsdéket sem, az indexek közül csúcsokat ostromolnak az amerikai mutatók, a Dow Jones, S&P 500 és Nasdaq, de a kis- és közepes kapitalizációjú papírokat tömörítő Russell 2000 is jól szerepel. Csakúgy, mint a hazai BUX, ahol a bluechip papírok igen jól zárták az évet. Rájuk érdemes odafigyelni. Természetesen lesznek kockázatok, inflációs hatással is számolni kell, de egy jól tagolt portfolió megvéd minket ettől. És hát ott van az említett hazai ingatlanpiac, amely úgy tűnik, nem lankad és egyre nagyobb teret szakít ebben az újépítésű lakások iránti kereslet. Végül, ne feledjük a jól bevált, biztonságos termékeket sem!

Van újévi fogadalmad, már ami a pénzügyedet illeti?

Igen. Az, hogy jobban odafigyelek, jobban csinálom, mint 2016-ban.

Mit szerettél legjobban 2016-ban?

Sok minden volt, ami miatt 2016-ot alapvetően jó évnek könyvelhetjük el, de egyértelműen az tetszett a legjobban, hogy pénzügyi, befektetési szempontból is felértékelődtek a megújuló energiával, fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos táraságok. Nem csak azért, mert egyre jövedelmezőbb ilyen módon áramot termelni, de azért is, mert komoly tőke mozdul át ebbe a szektorba, többek között olyan hírességeknek köszönhetően, mint Leonardo DiCaprio vagy Bill Gates. Főként azért, mert semmi értelme hosszú távú befektetéseken gondolkodnunk, ha nincs olyan hely, ahol hosszú távon életben tudunk maradni – éppen ezért a zöld megoldásokra nem árt odafigyelni, életvitelben, de befektetési szempontból is.

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.