Öt dolog, amire érdemes hitelt felvenni!

2016. Május 19. 14:17:48

Fokozódó népszerűségnek örvend a személyi kölcsön manapság, nem véletlenül. Azért is kedvelt ez a típus, mert felhasználását nem kell számlákkal igazolnunk, tehát bármire költhetjük, illetve nem elhanyagolható az a tény sem, hogy jelenleg igen kedvező kamatok mellett juthatunk hozzá. Vannak, akik idegenkednek a kölcsön felvételétől, de felelős döntéssel, indokolt élethelyzetekben sokszor érdemes személyi kölcsönt felvenni. Nézzük meg most ezeket a szituációkat, amikor indokolt lehet a kölcsön felvétele!

1. Kiválthatjuk már meglévő hitelünket.

Sokan vannak, akik már meglévő hitelük kiváltása miatt vesznek fel személyi kölcsönt. A hitelkiváltás azért vonzó lehetőség, mert a korábban (akár évekkel ezelőtt) felvett hitelek kondíciói mára valószínűleg kedvezőtlenné váltak, ezeket a kedvezőtlen kondíciókat pedig hitelünk kiváltásával sokkal optimálisabbá tehetjük. Időről időre tehát nem árt szétnézni a piacon és amennyiben egy kedvezőbb konstrukciót találunk, akkor cselekednünk kell, hiszen így havi törlesztőrészletünk jelentős mértékben csökkenhet, így a személyi kölcsönnel akár spórolhatunk is hosszútávon!

2. Felújíthatjuk, kibővíthetjük lakásunkat.

Természetes igényünk, hogy közvetlen környezetünket szebbé, jobbá, otthonosabbá, vagy komfortosabbá tegyük. Lakásunk felújítása kettős célt szolgálhat, hiszen azon túl, hogy jobban fogjuk érezni magunkat otthonunkban, ezáltal bebiztosítjuk magunkat a jövőre nézve. Ha okosan újítjuk fel lakásunkat, akkor egy esetleges későbbi eladás vagy bérbeadás esetén, többszörösen is megtérülhet a befektetett energia és pénz.

3. Van, amikor érdemes autót vásárolni.

Vannak olyan helyzetek, amikor megéri akár autóra költeni a személyi kölcsön összegét. Természetesen nem olyan esetekre kell itt gondolnunk, amikor inkább státuszunk szimbolizálásaként szeretnék egy újabb, drágább autóhoz hozzájutni. Olyan esetek viszont vannak, amikor akár meg is térülhet egy autóvásárlás. Ilyen például az, amikor a mindennapi munkavégzésünkhöz szükséges, hogy rendelkezzünk autóval. Szintén életszerű az, amikor családunk bővülése teszi indokolttá, hogy egy nagyobb, biztonságosabb családi kocsit vásároljunk.

4. Egy szakma kitanulásával több lábon állhatunk.

Előfordul, hogy szakmai életünkben megrekedünk, úgy érezzük, hogy belefásultunk a mindennapokba. Nem tudjuk eldönteni, hogy ez esetleg egy újabb hullámvölgy vagy pedig ez az érzés egy jelzés arra vonatkozóan, hogy váltanunk kell. Akármelyikről is legyen szó, egy szakma kitanulásával nem csak fejlesztjük magunkat, hanem egy lehetőséget teremtünk arra, hogy ha szükségét érezzük, akkor váltani tudjunk. Mindemellett arra is kiváló, hogy kicsit felrázzuk magunkat, kilépjünk a komfortzónánkból és belevágjunk egy izgalmas, új világba. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy egy kis mellékeshez is juthatunk általa, vagy akár saját vállalkozásba is kezdhetünk – a hasznosulási forma már csak rajtunk múlik!

5. Egy nyelv elsajátításával újabb kapuk nyílnak meg előttünk.

Egy nyelv megtanulása rengeteg idő, energia és pénz – ez vitathatatlan. Ugyanakkor, ha szeretünk nyelveket tanulni, és utána az adott nyelvet még hasznosítani is tudjuk (esetleg változatosabb, érdekesebb feladatokat kaphatunk a munkánk során vagy egy régóta áhított külföldi munkalehetőséghez kerülünk közelebb), akkor mindenképpen érdemes belevágni, akár kölcsön felvételével is! Ráadásul egy nyelv elsajátításával közelebb kerülsz az adott nyelvet beszélők kultúrájához, ezáltal pedig te is gazdagodsz, épülsz, fejlődsz! Főként igaz ez akkor, ha külföldi nyelvkurzusra jelentkezünk. Ekkor nem csak az adott ország kultúrájával ismerkedhetünk meg testközelből, de akár életre szóló kapcsolatokra is szert tehetünk. Azt se felejtsük el, hogy egy ilyen lehetőség alkalmával a nyelvelsajátítás is gyorsabban megy!

Ha bővebb információra lenne szükséged a személyi kölcsönnel kapcsolatban, akkor mindenképpen olvasd el, hogy mire kell odafigyelned a kölcsön felvétele előtt!

DEFAULT

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.