Applikációkkal a pénzünkért

2016. December 13. 17:33:36
Applikációkkal a pénzünkért

Az már általános, hogy applikációt használunk az egészségünk megőrzésére esetleg sportteljesítményünk mérésére vagy csak úgy, hogy szórakoztassuk magunkat. Viszont okostelefonodat a pénzügyeid szolgálatába is állíthatod, erre mondunk most pár példát.

Szinte az összes nagyobb cég előállt már valamilyen pénzügyekkel kapcsolatos applikációval, még akkor is, ha nem feltétlenül a financiális kérdések alkotják a fő profiljukat. Lehet miből válogatni: vannak olyan alkalmazások, amelyek segítenek a spórolásban, a bevételek és a kiadások rendszerben tartásával, valamint olyanok is, amikkel elméletileg pénzt is lehet keresni. De mi most inkább olyanok között válogatunk, amelyeket akár még a pénzügyi szakemberek is szívesen használnak.

Yahoo Finance

Az egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyről lehet informálódni minden olyan piaci mozgásról és hírről, ami érdekelhet minket a részvényeinkkel kapcsolatban.  Használatával könnyen szemmel tarthatod a portfóliód teljesítményét. Sokan szeretik arra használni, hogy valós időben figyeljék a részvény árfolyamok alakulását. De azért is jó választás lehet, mert a részvények mellett kötvényekről, különböző valuták árfolyamáról valamint indexekről és határidős tevékenységekről is szerezhetünk adatokat. Ráadásul teljes képernyős chartok, elemzések könnyítik meg a döntéseinket.

Stock Market Simulator Plus

Ha már döntések meghozataláról van szó, akkor érdemes arra is kitérni, hogy már olyan applikációk is vannak, amelyekkel tesztelhetjük különböző elméleteinket. Így nem feltétlenül kell élesben, a saját pénzünkön megtapasztalni a negatív eredményeket sem. Igaz, inkább kezdő tőzsdéseknek szóló alkalmazás, hiszen segítségével az alapoktól indulva lehet megismerkedni a pénzpiaci ismeretekkel, kicsiben lehet játszani. A tapasztaltabbak felépíthetik virtuális portfoliójukat és ugyanezen a platformon követhetik is az alakulását.

StockTouch

Az iOS-re elérhető alkalmazás az adatvirtualizációra épít. A naprakész pénzpiaci információkat alakítja át egyszerűbben elemezhető ábrákká, amelyek rávilágítnak a különböző szektorok vagy akár vállalatok aktuális helyzetére és múltbeli trendjeire. Vonzó funkciói közé tartozik, hogy egy napi hőtérképen kiemel 100 olyan részvényt, amelynek aktuálisan vonzóak lehetnek számunkra. Emellett hőtérképes elemzést készít a részvény árfolyamokról és a felhasználók által összeállított részvénycsomagokból is.

OptionsHouse

Ez az alkalmazás elvileg lehetővé teszi, hogy a felhasználói kereskedhessenek, kezelhessék a számlájukat és naprakész információik legyenek a piaci mozgásokról. A többi applikációtól az különbözteti meg, hogy ETF-ekben és a befektetési alapokban is érdekelt. Persze, ahogy a legtöbb alkalmazásnál itt is elérhetőek különböző ábrakészítő funkciók, az Exit manager nevű opciónak köszönhetően a nyereségeinket és veszteségeinket is tudjuk rögzíteni, ez a későbbi konklúziók levonásához elengedhetetlen. Bizonyos helyzetekben jól jöhet, hogy az alkalmazás a kockázatosnak számító ügyletekre is próbálja felhívni a figyelmet, hiszen teljesítmény és kockázat mérőszámokat is nyomon lehet követni a segítségével. 

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.