Minden, amit a Nextlevelről megtudhattál 2016-ban

2016. December 27. 16:52:00
Minden, amit a Nextlevelről megtudhattál 2016-ban

Az elmúlt egy évben 169 alkalommal frissítettük a Nextlevelt. Kalandoztunk a befektetési pszichológia területén, bemutattunk rengeteg megoldást és pénzügyi terméket, tettünk arra is javaslatot, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban megfialtatni 10 millió forintot, de híres befektetők filozófiáit is bemutattuk, hogy ihletet adjunk a pénzügyeid kezeléséhez. Jövőre sem fogsz velünk unatkozni.

A befektetések pszichológiája és filozófiája

Az egyik első tartalom, amit 2016-ban posztoltunk egy videó volt, befektetési pszichológia témakörben. Varga Zalán, az Erste Alapkezelő Zrt. értékesítési igazgatója elárulta nekünk, hogy a befektetéseink során sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy az érzelmeinkre hallgatunk és a múltbeli tapasztalatainkból vagy a vágyainkból kiindulva döntünk. Azonban az sem jó taktika, ha elbízzuk magunkat vagy éppen vakon követjük a többség véleményét. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére kínáltunk pár jó tippet.

Ha pedig filozófia, akkor annak is utánajártunk, hogy híres befektetők milyen befektetési taktikákat, elméleteket követtek pályájuk során. Warren Edward Buffett részvénybefektetővel, amerikai üzletemberrel nyitottuk a sort, aki elsősorban arra hívta fel a figyelmünket, hogy sosem hagyhatjuk abba a pénzügyekről való tanulást. Azt tanácsolja nekünk, hogy folyamatosan fejlesszük és képezzük magunkat. Legutóbb pedig Barbara Corcoran üzletasszonyról és befektetőről írtunk, aki arra bíztat minket, hogy merjünk kockázatot vállalni. 

Biztos megoldások

Természetesen felhívtuk olvasóink figyelmét minden olyan befektetési lehetőségre is, amely állami támogatást élvez, és biztos hozammal számolhatunk az esetükben. Így a CSOK sem maradhatott ki: gyakorlati tanácsokat gyűjtöttünk össze azért, hogy megkönnyítsük az igénylés folyamatát. Az állampapírokról sem feledkeztünk meg, sőt, javaslatot is tettünk: a változó kamatozású Prémium Magyar Államkötvény és a Bónusz Magyar Államkötvény mellett tettük le a voksunkat. Kiemeltük a lakástakarékot is, amely felhasználási célját tekintve kötött ugyan, de 30 százalékos állami támogatást nyerhetünk vele, ezért szerintünk továbbra is érdemes élni a lehetőséggel, ha lakásvásárlási vagy felújítási céljaink vannak.

Lehetőségek haladóknak

Volt, hogy kifejezetten arra helyeztük a hangsúlyt, hogy azoknak javasoljunk megoldásokat, akik szívesebben vállalnának kockázatot. Mindig hangsúlyoztuk, hogy a kockázatosabb termékek felé csak akkor forduljunk, ha van olyan pénzösszeg, amely nem hiányzik majd a mindennapi megélhetésünkhöz. Volt szó a certifikátokról, azokról az értékpapírokról, amelyeknek értéke egy adott mögöttes termék- például egy részvénypiaci index, nyersanyag vagy akár egyedi részvény (alaptermékek)- árfolyamának alakulását követi meghatározott módon. Részletesen bemutattuk az ETF-et, amely egy a referencia index teljesítményét pontosan lekövető - passzívan kezelt -, tőzsdén kereskedhető befektetési alap és megvásárlásával könnyen komoly portfolióhoz juthatunk. Mindezek mellet nem is olyan régen összegyűjtöttünk azt is, hogy milyen befektetési típusokat ajánlunk kifejezetten kockázatkeresőknek. Opciók, IPO, olaj ETF, kockázati tőkebefektetések, REIT (Real Estate Investment Trust) és magas hozamú kötvények is terítéken voltak az elmúlt egy évben.

A banki digitalizációról

Igyekeztünk lépést tartani az aktuális trendekkel és fejlesztésekkel és beszámoltunk banki digitalizáció témakörben minden fontosabb változásról. Így többek között a Nextlevel olvasói bepillantást nyerhettek abba, hogy a külföldi bankok hol tartanak ezen a téren. Bemutattuk a legvitatottabb digitális fizetőeszközt, a Bitcoint és leírtuk, hogy szerintünk miért jó az elektronikus bankszámlakivonat.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok 2016-ban, jövőre, hasonlóan az óévhez, segítünk eligazodni a pénzügyek világában és abban is, hogy szintet léphess a befektetéseid tekintetében.

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.