Decemberköszöntő hírválogatás

2016. December 02. 13:58:18

Jól teljesítenek a nyugdíjpénztárak, kihívásokat hozhat 2017 a befektetők számára, netes csalók próbálják átverni a gyanútlan embereket a jegybank nevében – Endre december első napjaira is kigyűjtötte a hét legizgalmasabb, legtanulságosabb pénzügyi híreit. Jó olvasást!

Jól hoznak a konyhára a nyugdíjpénztárak

Az önkéntes- és a magánpénztárak is jól teljesítettek 2016 harmadik negyedévében a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint, 2, illetve 2,4 százalékos hozamot értek el átlagosan. Sajnos viszont folytatódott a trend, hogy csökkent az önkéntes pénztártagok száma, így 1,145 millióan takarékoskodnak így az időskori éveikre. Pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos saját magunknak gondoskodnunk arról, hogy nyugdíjas éveinkre is fenn tudjuk tartani a mostani életszínvonalunkat. Nyugdíj-előtakarékosságra több megtakarítási termék közül is választhatunk.

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/szepen_hoznak_a_konyhara_a_nyugdijpenztarak.240793.html

A kihívás éve lesz 2017 a befektetők számára?

Izgalmas év lesz 2017 a szakértők szerint a befektetők számára. Egyrészt az alacsony kamatkörnyezetben egyre nagyobb hatással lesz az infláció a tényleges hozamokra, illetve egyre nagyobb súlya van a megtakarítási formák kiválasztásának, illetve a különböző adókedvezményeknek és adójóváírásoknak. Arról a Nextlevelen is írtunk már, hogy a jelenlegi bizonytalan környezetben melyek lehetnek a legbiztonságosabb befektetések.

https://profitline.hu/hircentrum/hir/359743/2017-a-kihivas-eve-lesz-a-befektetoknek

Figyelem! Netes csalók leveleznek az MNB nevében!

Ismeretlen csalók megtévesztő elektronikus leveleket küldtek ki a Magyar Nemzeti Bank nevében, és így próbáltak magyar magánszemélyektől személyes adatokat, pénzt kicsalni. Az MNB semmilyen alkalommal nem küld ki ilyen tartalmú leveleket – figyelmeztetett a jegybank. A címzetteket a levélben arról értesítették, hogy rövidesen nagy összegű pénzt, ebben az esetben egy afrikai ingyenes lottón nyert nyereményt kapnak. Az átutalás feltételeként azonban személyes adatokat tartalmazó dokumentumok, illetve különböző címeken – a mostani esetben például „afrikai kormányzati és bankadó”címén – felszámított költségek megküldését kérik rövid határidővel. Az üzenetekre gyanútlanul válaszolókat azután adataik, pénzük kicsalása révén károsítják meg. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sose adjuk ki banki adatainkat semmilyen e-mailen érkező megkeresésre, a bankok sosem kérik ezt ilyen formában tőlünk.

http://mfor.hu/cikkek/makro/Internetes_csalok_az_MNB_neveben_probalnak_atverni.html 

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.