Heti hírválogatás #18

2017. Május 05. 19:41:46
Csődöt jelentett Puerto Rico
Puerto Rico kormányzata szerdán csődeljárást kért maga ellen, miután képtelen volt kezelni az államadósságot - írja az MTI.
Ricardo Rosselló kormányzó bíróság által felügyelt adósság-átütemezést kért a fennálló 73 milliárd dollárnyi adósságára, ezzel az amerikai történelem legnagyobb arányú helyi kormányzati csődjét jelentette be. A szövetségi felügyeleti bizottság - amelyet az amerikai kongresszus tavaly éppen a sziget adósságának és gazdasági válságának rendezésére hívott életre - azonnal jóváhagyta a kormányzó kérelmét, és ezzel egyúttal védelmet is nyújtott Puerto Ricónak a pénzükért jelentkező hitelezők ellen.
 
Adócsomag 2018: kisebb változások
Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adópartnere szerint a jogszabály nagy része jogtechnikai és szövegpontosító céllal született, kisebb adókönnyítésekkel "fűszerezve". Ezek közül az internet-szolgáltatás áfakulcsának csökkentését és a magánszemélyek ingatlan bérbeadásából származó jövedelmének egészségügyi hozzájárulás (eho) alóli mentesítését érdemes kiemelni az adószakértő szerint, de megemlítette azt is, hogy a fizetővendéglátás kedvező tételes adózását az eddigi 1 helyett akár 3 lakásnál, illetve üdülőnél is lehet alkalmazni.
 
Megnyerte Warren Buffett a millió dolláros fogadást
Ted Seides, a hedge fund menedzser, aki fogadott Warren Buffettel arról, hogy az öt hedge fund, amit kiválasztott le tudja nyomni tíz év alatt az S&P 500 hozamát, elismerte, hogy vesztett, nyolc hónappal azelőtt, hogy a fogadás lejárt volna.
 

5 legrosszabb pénzügyi döntés / Science fiction a bankokban / Fenntartható befektetések / Befektetési pszichológia /...

Közzétette: Erste Bank Hungary – 2017. március 28.
További cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.