Heti hírválogatás #19

2017. Május 12. 10:00:00

Elszálltak a belvárosi lakásárak

Tíz százalékkal drágultak a használt lakások tavaly. Ez azt jelenti, hogy folytatódott a 2015-ös évre jellemző áremelkedés a hazai ingatlanpiacon. Idén már stagnáló, jövőre akár csökkenő árakra is számíthatunk a használt lakásoknál, viszont az újaknál töretlen lesz az áremelkedés.

http://www.origo.hu/gazdasag/20170509-balla-ingatlan-ingatlanpiaci-elemzese.html

Magyarországon dőlhet meg először a kártyatársaságok egyeduralma

Azonnali fizetési rendszert vezet be az MNB Magyarországon, de minek? A lakosságnak és a vállalatoknak bőven megfelel, hogy a belföldi átutalásnál manapság egy óra alatt a számlánkon van a pénz. A döntéssel inkább a jövő felé nyit az MNB, megelőzi a blockchain-t, és megnyitja az utat az alternatív fizetési megoldások előtt. Magyarországon az elsők között dőlhet meg a nagy kártyatársaságok hegemóniája.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/magyarorszagon_dolhet_meg_eloszor_a_kartyatarsasagok_egyeduralma.1.249837.html

Tovább tart a globális olajpiacon a kötélhúzás, konszenzus nincs az év végi árakról

A globális olajpiacon továbbra sincs egyértelmű konszenzus, hogy merre tart az év hátralévő részében a kőolaj ára. Több erő feszül egymásnak, ezek közül a legfontosabb az OPEC politikája és az amerikai palaolaj termelők növekvő kibocsátása.

https://www.erstemarket.hu/tartalom/40041/research-blog-20170427

20 másodperc. Neked megér ennyit a pénzügyi sikered? Ha igen, iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj az aktuális pénzü...

Közzétette: Erste Bank Hungary – 2017. április 10.
További cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.