Heti hírválogatás #2

2017. Január 13. 10:00:00

Tovább csökkent a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozama

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre Diszkontkincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 62,19 milliárd Forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el. 

http://privatbankar.hu/kotveny/aukcio-igy-inditotta-az-evet-ez-a-papir-302602

Soha ennyi pénze nem volt a magyar gazdagoknak

Négyezer milliárd forint – a leggazdagabb magyarok likvid, privátbanki számlákon tartott összvagyona. Megközelítőleg ennyi volt tavaly év végén. A Blochamps Capital friss becslése szerint ez új rekord, mint ahogy az is, hogy immár 50 ezer privátbanki számlát kezelnek a bankok és más privátbanki szolgáltatók.

https://forbes.hu/penz/soha-ennyi-penze-nem-volt-a-magyar-gazdagoknak/

150 millió dollár új startupokra

A Samsung NEXT (korábban Samsung Globális Innovációs Központ) által létrehozott Samsung NEXT Alap egy olyan 150 millió dolláros kockázati tőke befektetési alap, amely a magasszintű szoftveres és szolgáltatási fejlesztésekkel foglalkozó startup vállalkozások globális támogatására jött létre. Az alap a Samsung NEXT többlépcsős globális innovációs platformjára építve különböző erőforrásokkal és mélyreható szakértelemmel segíti a technológia területén működő vállalkozásokat.

http://www.digitalhungary.hu/start-up/150-millio-dollar-uj-startupokra/3769/

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.