Heti hírválogatás #20

2017. Május 19. 13:36:20

Fogadni lehet Trump bukására

Az amerikai piacok is komoly esést szenvedtek el az amerikai elnök botrányaira reagálva, de az igazi spekuláció a fogadások piacán indult, hogy marad-e hivatalában Donald Trump. Az online fogadási irodák az elnök távozásának esélyeire vonatkozó instrumentumokat, kérdéseket dobtak piacra, és ezek iránt hirtelen nagy lett a kereslet. A kongresszusi eljárást valószínűsítő kontraktus már csütörtökön a Bloomberg szerint 33 százalékon is járt, egy hete 7 % volt az árfolyam.

http://privatbankar.hu/reszveny/ujdonsag-a-piacon-fogadni-lehet-trump-bukasara-307542

Teljes káosz a brazil tőzsdén - politikai botrány miatt szünetelt a kereskedés

Csütörtököm nyitás után azonnal 10%-ot zuhant az irányadó brazil részvényindex, a Bovespa értéke, miután újabb mély belpolitikai válság látszik körvonalazódni az országban. A kereskedést 30 percig fel is kellett függeszteni. A brazil reált sem kímélik a befektetők, az amerikai dollárral szemben közel 8%-os esésnél jár. A brazil sajtó szerdán arról számolt be, hogy Michel Temer államfő is érintett a Petrobras brazil olajvállalat korrupciós botrányában, amely az előző elnök, Dilma Rousseff bukásához vezetett.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/kaosz_a_tozsden_politikai_botrany_miatt_szunetelt_a_kereskedes_braziliaban.250927.html

Húsz perc alatt egymilliárdnyi kár – az időjárás tud ilyet

Nem csak a tőzsdén lehet hirtelen nagyot bukni: húsz perc alatt okozott egymilliárd forint kárt a Mátrai borvidék borászainak a múlt heti jégeső. A kár nem csak idei, az elvert szőlő jövőre is csak fél termést hoz. Ludányi József mátrai borász szerint a gazdák majd felvásárlással próbálkoznak, hogy kihasználják a kapacitásaikat, de ilyenkor fölmegy a szőlő ára, és a hitel is drága.

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/husz-perc-alatt-egy-milliardnyi-kar-ezert-isten-csapasa-a-jegveres/

További cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.