Heti hírválogatás #4

2017. Január 27. 15:26:18

Ez nagyon sok nyugdíjasnak fog fájni

A magyarok 60 százaléka egyáltalán nem tesz félre, nem takarít meg öregkorára, 36-40 éves korban a lakosság 67 százaléka még semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik - derült ki az Union Biztosító legutóbbi, MTI-hez eljuttatott felméréséből.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_nagyon_sok_nyugdijasnak_fog_fajni.628551.html

 

Állampapírba tennéd a pénzed? Három nagy változásra számíthatsz!

Idéntől több újdonsággal is találkozhatunk a lakossági állampapírok piacán. Január 1-től csökken a rövid futamidejű lakossági állampapírokra kifizetett forgalmazói jutalék, a Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok esetében csökkent a "büntetés" mértéke az idő előtti visszaváltás esetén, március végéig pedig megérkezhet az új, kétéves futamidejű lakossági állampapír is a piacra.

http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/allampapirba_tenned_a_penzed_harom_nagy_valtozasra_szamithatsz.1.242895.html

 

Újra adósságba veri magát az ország?

Optimistán látja a lapunk által megkérdezett hazai kereskedelmi bankok többsége a lakossági és vállalati hitelezés jövőjét, százalékos arányban szinte mindenki két számjegyű növekedést vár 2017-től.

http://privatbankar.hu/penzugyi_szektor/ujra-adossagba-veri-magat-az-orszag-303173

 

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel hírlevelünkre is, ahol a hasznos információk mellé 2017-ben számos ingyenesen letölthető eBook-ot is „bezsebelhetsz”.

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.