Heti hírválogatás #5

2017. Február 03. 09:45:01

7,5 milliárddal több államkötvény kelt el a tervnél

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 61,25 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK 18 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 7 bázisponttal magasabb, 1,40 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,41 százalékos referenciahozam alakult ki.

http://mfor.hu/cikkek/befektetes/7_5_milliarddal_tobb_allamkotveny_kelt_el_a_tervnel.html

 

Hogy lesz ebből nyugdíj? Tízből három európainak nincs félretett pénz

Egy friss felmérés szerint tíz európaiból háromnak nincs megtakarított pénze, azok között pedig, akik rendelkeznek megtakarítással, 36%-uknak csak maximum háromhavi fizetésnek megfelelő mértékű félretett pénze van. Sokan aggódnak a már jó ideje uralkodó alacsony hozamok miatt is, de a megkérdezettek csak 4%-a tud és hajlandó többet félretenni az alacsony hozamok kompenzálása érdekében.

http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/hogy_lesz_ebbol_nyugdij_tizbol_harom_europainak_nincs_felretett_penze.1.243194.html

 

Most érdemes igazán fémekbe fektetni, de igazán az ólom a menő

Noha a befektetők többsége manapság főként a részvénypiacokra és a dollárra figyel, Donald Trump elnökségének kezdete mozgalmas hónapot eredményezett a nyersanyagpiacon is. A legnagyobb nyertes pedig egy ritkán emlegetett fém volt.

http://www.investor.hu/news/20170201-nyersanyag-usa-befektetes-olom-arany-olaj-donald-trump-dollar.html

 

Tetszett a hírválogatásunk? Iratkozz fel hírlevelünkre is, ahol a hasznos információk mellé 2017-ben számos ingyenesen letölthető eBook-ot is „bezsebelhetsz”.

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.