Heti Pénzügyi Cuvée a hét végére

2015. Július 24. 10:11:18

Quaestor kárpótlás – Eldőlt ki mennyit kap

A hét egyik legfontosabb híre, hogy végre megtudtuk, mennyi kárpótlást kapnak a Quaestor-károsultak. Sok újdonság nincs a témában, hiszen a maximum összeg annyi, amennyire korábban számítani lehetett: maximum 20.000 euró, azaz kb. 6 millió forint. Fontos viszont, hogy erre csak az jogosult, „akinek a kötvényét a Quaestor Értékpapír Zrt. nem tudja kiadni, vagyis a meg nem keletkeztetett Quaestor kötvénnyel rendelkező befektetők”. A trükk az egészben, hogy a Quaestornál lévő számlákon nem különíthetőek el a meg nem keletkeztetett kötvények és a KELER-nél lévő számlán lévő valós kötvények, ezért az összarány alapján számol a hatóság. Ami pedig a konkrét összeget illeti: a BEVA a kötvény vásárlási vételárát veszi majd figyelembe.

További részletek itt

Drágulnak a kötelező biztosítások – Te követed a sajátodat?

Oda kell figyelni a kötelező biztosításokra, mivel a következő időszakban újra nőnek a díjak. Elsősorban a középkategóriás autók tulajdonosainak kell résen lenniük, mivel a drágulás mértéke az ő esetükben a legnagyobb, bár ha a teljes képet nézzük, a legnagyobb teljesítményű autók kötelezője nőtt leginkább az utóbbi években. A régióban egyébként Magyarországon a legalacsonyabb a kötelező biztosítások díja, amit semmi nem indokol. Mindenkinek érdemes tehát most utánajárni, hogy a biztosítója milyen tarifamódosítást tervez, illetve van-e lehetőség váltani, mert ezzel hosszú távon komoly összegeket lehet megspórolni.

További részletek itt

 

1.35 % lett az alapkamat – még kevésbé éri meg a bankbetét

Sor került az utolsó kamatvágásra is, legalábbis Matolcsy György jegybankelnök szerint, aki hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Bank hosszú ideig a jelenlegi 1.35%-os szinten szeretné tartani az alapkamatot. A Monetáris Tanács indoklása szerint az irányadó ráta elért „arra a szintre, amely az inflációs cél középtávú elérését és a reálgazdaság ennek megfelelő ösztönzését biztosítja”. Megjegyzendő, hogy bár az alacsony kamat jót is tehet a vállalkozásoknak, a görög helyzet miatt a nemzetközi befektetők elég óvatosan mozognak, így most nehezebb lehet beindítani egy új ötletet. Persze azt a Monetáris Tanács is elismerte, hogy bőven van még kapacitás a magyar gazdaságban, gondoljunk csak a külkereskedelemre vagy a foglalkoztatottságra.

További részletek itt

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.