Hírfröccs október közepére

2015. Október 16. 17:02:56

Ezen a héten is friss hírekkel érkezem a hétvégére. Olvashatsz a banki elszámolásokról, a magáncsőddel kapcsolatos módosításokról, sőt a személyi jövedelemadó csökkentéséről is! Most se hagyd ki, olvass, tájékozódj az alábbi linkeken!

Fontos változás jön, aminek sok munkavállaló örülni fog!

A kormány jövő évi költségvetése már elérhető. Elsősorban az életpályamodell, a közfoglalkoztatási programok, a beruházások ösztönzése, illetve az adócsökkentés lesz a jövő évi költségvetés főbb irányvonala. Ami a munkavállalók szempontjából jelentős, az a személyi jövedelemadó kulcsának 1 százalékos csökkentése lesz. Ennek értelmében tehát a jelenlegi 16 százalék helyett 15 százalék lesz jövőre a tervezett szja.

A cikk a cafetéria körüli változásokat is boncolgatja, mindenképpen érdemes rákattintani itt:

http://www.penzcentrum.hu/karrier/fontos_valtozas_jon_a_cafeterianal_ennek_sokan_orulnek_majd.1046690.html

Magáncsődösök, figyelem: változik a törvény!

A magáncsőd intézményét 2015. szeptember 1-jétől vehetik igénybe azok, akiknek lehetetlenné válik  a korábban felvett hitelüket törleszteni, s ezáltal lakhatásuk is veszélyben van. A rendszert azoknak találták ki, akik anyagi helyzetük miatt törleszteni már nem tudnak, de egy vagyonfelügyelő segítségével még megmenthető az otthonuk. A törvényjavaslat többek között hosszabb póthatáridőt köt ki, és választhatnak az adósok, hogy hol nyújtják be a kérelmüket.

A fontosabb változásokért kattints ide:

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/magancsodosok_figyelem_valtozik_a_torveny.1.220921.html

Banki elszámolás: vannak, akik novemberben kapnak elszámolólevelet

Vannak olyan ügyfelek, akik csak novemberben kapják meg az elszámolásról szóló tájékoztatólevelet a bankjuktól. Ez azokat az ügyfeleket érinti, akik olyan pénzintézet ügyfelei, amelyek ellen a jegybank korábban közérdekű pert indított. Ezek a perek a forintalapú, illetve ténylegesen devizában törlesztett fogyasztói kölcsön- és lízingszerződéseket érintően indultak. Azon a pénzügyi intézmények ügyfelei, amelyeket érintően nem volt per, szeptember 30-ig már megkapták a fogyasztók az elszámolási értesítőt.

A részleteket olvasd el itt:

http://www.vg.hu/penzugy/banki-elszamolas-novemberben-erkeznek-az-ertesitok-459059

DEFAULT

 

További cikkek
Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.