Hírválogatás április elejére

2016. Április 08. 13:29:32

Emelkedik az arany ára; négy ok, ami miatt fontos, hogy óvatosan bánjunk megtakarításainkkal; és a digitalizációé a jövő. Most is összeszedtük Neked, hogy mik voltak a hét legérdekesebb pénzügyi hírei.

Harminc éve nem emelkedett ekkorát az arany ára

Az első negyedévben ugyanis 17 százalékkal emelkedett az arany árfolyama. Ilyen mértékű negyedéves emelkedésre 1986 óta nem volt példa! A befektetők a jelentős emelkedés ellenére sem ábrándultak ki az aranyból, hiszen az amerikai CFTC (az amerikai Commodity Futures Trading Comission) adatai alapján a március 29-i héten 2,1 százalékkal növekedett a határidős és opciós vételi pozíciók száma. Mindenesetre nem árt, ha elolvasod a témában korábban írt cikkünket itt. A hírrel kapcsolatban pedig a következő linken tájékozódhatsz:

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/harminc-eve-nem-emelkedett-ekkorat-az-arany-ara-468119

 

Ez a négy legnagyobb veszély, ami megtakarításaidra leselkedik

Sokat változott a világ az elmúlt időszakban - a rekordokat döntögető olajpiaci túlkínálat és a gazdaság strukturális átalakítása miatt visszaeső kínai növekedés bizony átstrukturálta a piacot. Emiatt pedig a befektetőknek új kihívásokkal kell szembenézniük, új stratégiát kell alkalmazniuk: jobban járnak, ha egy kiegyensúlyozottabb portfóliót állítanak össze ahhoz képest, mint ami jellemző volt az eddigi, felívelő piaci környezetben. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi az a négy fő ok, ami miatt óvatosabbnak kell lennünk pénzügyeink terén, olvasd el az alábbi cikket!

http://profit7.hu/hirek/ez-a-negy-legnagyobb-veszely-ami-megtakaritasaira-leselkedik

 

A jövő: digitalizáció!

Manapság már nem mehetünk el szó nélkül a digitalizáció erősödése, mindent átható mivolta mellett. Itt a Nextlevelen is szó esett már a témáról és arról, hogy milyen trendek várhatók ezen a területen és merre tart. Olvasd el mindenképpen ezt a cikket is! Aki nem akar lemaradni az, fejleszt, optimalizál, és ott van az élbolyban. Nincs ez másként a digitális fizetések területén sem. Egy MasterCard előrejelzés szerint 2020-ra az Európában végrehajtott tranzakcióknak már a 38 százaléka digitális eszközökön keresztül fog megvalósulni. A következő cikkben pedig megismerkedhetsz egy olyan új szolgáltatással, amely lehetővé teszi, hogy minden fizetési eszköz az iparági sztenderdeknek megfelelő módon kezdeményezzen fizetéseket.

http://www.bankweb.hu/mastercard-biztonsagos-digitalis-fizetesekert/

 

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.