Hírválogatás az év elejére

2016. Január 08. 14:11:44

Újra változott a családok otthonteremtési kedvezménye, a részvényalapok szárnyalnak és fontos tudnivalók azoknak, akik nyugdíj mellett munkát vállalnának. Az idei év első hírválogatását nyújtom most át Neked! Jó olvasást!

 

Újra változik a CSOK – több pénzt kaphatsz állam bácsitól!

A 2015. július 1-jétől bevezetett családok otthonteremtési kedvezménye, köznapi nevén csak CSOK-ként emlegetett kedvező konstrukció körül nagy a pezsgés a napokban bevezetett újítások következtében. Érdemes jobban utána olvasni a terméknek, illetve tájékozódni, hiszen egy vissza nem térítendő támogatásról van szó. A játék nem babra megy, akár 10 millió forintot is kaphatunk, amennyiben megfelelünk a feltételeknek. Ha esetleg nem vagy még annyira járatos CSOK tekintetében ezt a cikket mindenképpen olvasd el! A mostani változásokról is tájékozódj az alábbi linken:

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/itt_van_minden_reszlet_a_csok-rol.4.224907.html

 

Itt a részvényalapok aranykora?

Már tavaly is jól teljesítettek a magyar részvényalapok, az elemzők 2016-ra is hasonló jókra számítanak. Ha pedig a részvényalapok jól mennek, akkor az azokba fektető befektetési alapok is. A befektetési alapokról már korábban itt írtam. Ezek olyan konstrukciók, amik közül jellemzően mindenki megtalálja a maga kockázatvállalási hajlandóságának megfelelő terméket. Alacsony kockázattól a merészebbig, rövidtávtól a hosszabbig egészen széles portfóliókból válogathatunk. Arról, hogyan alakul majd 2016-ban a részvénylapok piaca olvasd el az alábbi elemzést:

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/eljott-a-reszvenyalapok-aranykora-463471

 

Bónusz vagy büntetés? Ha nyugdíj mellett dolgozol ezekre figyelj!

Az alacsony nyugdíjak sokakat arra kényszerítenek, hogy nyugdíj mellett is munkát vállalnának. Azok, akiknek sikerül elhelyezkedniük, nem árt, ha néhány dolgot figyelemmel kísérnek, hiszen szélsőséges esetben akár el is eshetnek a nyugdíjfolyósító által megállapított nyugdíjuktól.  Ki és hogyan dolgozhat nyugdíj mellett? Milyen járulékot kell fizetnie? Kire vonatkozik a keresletkorlátozás? Mikor kaphatunk bónuszt és mikor büntetést? Megtudhatod az alábbi cikkből:

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/siman_elbukhatod_a_nyugdijadat_sokan_nem_ismerik_ezt_a_szabalyt.1047727.html

 

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.