Hírválogatás az ünnepi hétvégére

2016. Augusztus 19. 14:12:37

Az iskolakezdés is jót tehet az ingatlanbefektetéseknek, kiugróan teljesítenek a befektetési alapok, aranyba menekültek a befektetők – Endre a héten is kigyűjtötte a legérdekesebb pénzügyekkel és befektetésekkel kapcsolatos híreket. Jó olvasást!

Szeptember előtt jó befektetés lehet az ingatlan

A szeptemberi iskolakezdés miatt hihetetlen árakon kínálnak albérleteket, ezért a szakemberek szerint jó befektetési lehetőség lehet a lakásvásárlás, akár kiadásban gondolkodik a vevő, akár későbbi eladásban. A kisméretű lakásokra a legnagyobb a kereslet, illetve azokra a több szobás ingatlanokra, amelyek szobái külön nyílnak. A vásárlók körében az elsődleges szempontok között szerepel a lakástól könnyen elérhető tömegközlekedés, továbbá az, hogy legyen a közelben bevásárlóközpont, és nem utolsó sorban az egyetemisták esetében fontos tényező, hogy minél gyorsabban elérhető legyen az oktatási helyszín. Korábban a Nextlevelen is írtunk arról, hogyan érdemes kihasználni a lendületesen bővülő ingatlanpiacban rejlő lehetőségeket.

http://magyarhirlap.hu/cikk/63680/Jo_befektetes_az_uj_epitesu_ingatlan

Egy hónap alatt több pénzt hozott, mint az állampapír egész évben, mi az?

A hazai befektetési alapokban kezelt vagyon júliusban 5678 milliárd forintra nőtt, ami négy százalékos növekedést jelent, ennyit még a legtöbbet ígérő lakossági állampapír sem hoz egy év leforgása alatt. A vagyonnövekedés nem a keresletnek, mindinkább a befektetéseken elért hozamoknak köszönhető.

http://gazdasagportal.hu/index.php/elemzo-a-bovulo-fogyasztas-ellenere-torleszti-hiteleit-es-sporol-a-magyar-lakossag/

Az elmúlt félév egyik legjobb befektetése az arany

Az idei évben az egyik legjobb befektetési lehetőség az aranyvásárlás. A nemesfém árfolyama fél év alatt 26 százalékot emelkedett. Az aranynak értékmegőrző funkciót tulajdonítanak, ezért a befektetők úgy vélik, hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben megtartja a befektetés reálértékét. A World Gold Council adatai szerint csaknem 10 százalékkal emelkedett a globális aranykínálat 2016 második negyedévében az előző évi azonos időszakához képest. Friss Nextlevel cikkünkben azt a kérdést jártuk körbe, hogy vajon a Brexit okozta bizonytalanság elmúlása után is kedvező lehetőséget nyújthat-e a nemesfém.

További részleteket az arany teljesítményéről itt olvashatsz:

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/az-arany-az-ev-befektetese-474104

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.