Hírválogatás december idusára

2016. December 16. 10:37:36
Hírválogatás december idusára

Egy felmérésből kiderült, hogy havi 150 ezres nyugdíjat szeretnénk, a babakötvénynek boldog születésnapot kívánunk és arra is felhívjuk a figyelmet év vége felé közeledve, hogy érdemes az adójóváírásra figyelni. Jó olvasgatást!

150 ezres nyugdíjat szeretnénk

A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) és a Századvég kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 60 százaléka úgy gondolja, hogy az állami nyugdíjrendszer nem stabil és fenntartható, ennek ellenére 66 százalékuk továbbra is elsősorban erre támaszkodna idősebb korában. Jó hír, hogy a válaszadók kevéssel több mint fele rendelkezik valamilyen megtakarítással, de csak 22 százalékuk vallotta azt, hogy rendszeresen tesz félre, 30 százalék csupán esetenként, míg 48 százalék egyáltalán nem. A megtakarítási célokban is különbségek vannak, a legtöbben (45 százalék) vészhelyzetre tesznek félre, 20 százalék a gyermeke jövőjére, 16 százalék pedig lakáscéllal gyűjt. Érdekes, hogy a rövid távú célok felülírják a hosszú távú célokat, így a nyugdíjjal kapcsolatos megtakarítások a háttérbe kerülhetnek, annak ellenére, hogy a többség (58 százalék) 100-200 ezer forint nettó közé tenné azt az összeget, amivel nyugdíjas korban havonta elégedett lenne, az átlag pedig egy 150 ezer fontintos havi nyugdíj. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy előre gondoljunk a nyugdíjas éveinkre és kihozzuk a maximumot a megtakarításainkból.

http://www.azenpenzem.hu/cikkek/ekkora-nyugdijat-szeretne-a-magyar/3681/

Boldog szülinapot babakötvény!

December elején ünnepelte a babakötvény harmadik életévét. A Kincstár összegezte a jelenlegi eredményeket: november 30-án a Start-értékpapírszámlákon összesen 26,9 milliárd forintnyi névértékű állampapírt tartottak számon és ebből 25,5 milliárd forintot tett ki a babakötvény. Az idei évben ugyan visszaesés figyelhető meg az előző két évhez képest a babakötvényekben tartott összegekben. Ennek ellenére továbbra is az egyik legjobb  befektetésnek tartjuk, ha a gyermekek jövőjéről van szó, többek között azért mert a pénzromlás ütemén felül 3 százalékos kamatot is fizet. A kamatfordulónak köszönhetően pedig jövőre, akár 3,4-3,5 százalékos kamattal is számolhatunk.

http://www.vg.hu/penzugy/ongondoskodas/haromeves-a-babakotveny-478985

Megindult a roham az adójóváírásokért

Növelte az öngondoskodási kedvet a 2014-ben bevezetett rendszer. A magasabb adókedvezmény reményében ebben az időszakban van lehetőség a visszaigénylésekre, csak a határidőket kell pontosan betartani, hogy legfeljebb 130 ezer forint üsse a markunkat. Felmérések alátámasztották, hogy növekedett a befizetési kedv: míg a kedvezmény bevezetése előtti időszakban átlagosan havi 25 ezer forint között mozgott, addig ez az összeg ma már 20 százalékkal magasabb. További pozitívum, hogy a különböző nyugdíjbiztosítások iránt már a fiatalabbak is érdeklődnek, nem ritka, hogy az ügyfelek között húszas éveikben járókat is találunk, de szükség is van rá, hogy az állami nyugdíj mellett más utakat is keressünk és minél hamarabb elkezdjünk ilyen céllal megtakarítani.

http://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/Egyre_tobbeket_aggaszt__hogy_lesz_e_nyugdijuk.html

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.