Hírválogatás február közepére

2016. Február 19. 13:31:19

Növekszik a lakosság vagyona, CSOK változások, friss nyugdíj trendek a világ 15 országából. Most is összeszedtem Neked a hét legfontosabb pénzügyi híreit.

Gyorsan nő a lakosság vagyona

Jó hír, hogy a jegybanki statisztikák szerint 32 490,9 milliárd forintot ért el a lakosság nettó pénzügyi vagyona decemberben, amely 13,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A háztartások pénzügyi eszközeinek mennyisége is emelkedést mutat – 7,9 százalékkal emelkedett egy év alatt és szintén új csúcsot, 40 581,8 milliárd forintot ért el. Igaz nőtt a betétállomány is, de ennek legnagyobb része lekötetlenül parkol a bankszámlán. Az is kiderült a jegybanki statisztikából, hogy változatlanul az állampapírok és a befektetési alapok a nyerők a lakosság körében.

 Olvasd el részletesen a cikket a következő linken:

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/gyorsan-no-a-lakossag-vagyona-465775

 

Újabb rendelet a CSOK-ról

Nemrégiben újabb módosító rendelet látott napvilágot a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről, azaz a CSOK-ról. Újdonságnak számít többek között, hogy a 10+10 milliós CSOK igénylésénél (tehát három gyermek vállalásakor és új ingatlan vásárlása vagy építése esetén), nincs maximális vételár az ingatlan értékére vonatkozóan. További kikötés, hogy a házastársak, illetve élettársak kizárólag együtt igényelhetik a kedvezményt. Itt a Nextlevelen már összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a CSOK-ról itt és itt. Az újabb rendeletről szóló cikket is olvasd el!

http://magyarhirlap.hu/cikk/47574/Elonyosebb_lett_az_otthonteremtes

 

Már nem is akarunk nyugdíjba menni!

Egy nyugdíj-felkészültségi kutatásból kiderült, hogy a munkavállalók nagy része nem akar nyugdíjba menni. Úgy látszik ez az új trend, hiszen a világszerte elvégzett kutatás hasonló eredményre jutott mind a 15 országban. A globálisan megkérdezett munkavállalók 51 százaléka 65 évesen, vagy azt követően, vagy egyáltalán nem szeretne nyugdíjba menni. A nyugdíjról nagyon sokat hallunk mostanában, nem véletlenül. A kutatás szerint 2050-re a 60 évnél idősebbek létszáma eléri majd a két milliárdot; a világ teljes lakosságának 21,1 százalékát. Ez az eltolódás alapjaiban rengeti meg az állami társadalombiztosítási rendszerek eddigi működési modelljét. Nyugdíj témában is tájékozódj itt a Nextlevelen, és mindenképpen olvasd el a kutatás további eredményeit a következő cikkben.

http://24.hu/fn/penzugy/2016/02/18/sokan-egyaltalan-nem-akarnak-nyugdijba-menni/

 

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.