Hírválogatás július 1-re

2016. Július 01. 16:07:08

Jön a szülőtartás, zuhan a font és még az átlagos nyugdíjat sem kapják meg havonta a magyar celebnyugdíjasok. Endre ezen a héten is összeszedte a legérdekesebb híreket. Jó olvasgatást!

Itt a szülőtartás!

Július elsejétől, azaz mától lép életbe az a törvénymódosítás, amely alapján a felnőtt gyermeket már egy harmadik fél is kötelezheti arra, hogy eltartsa a szüleit. A nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdése már régóta foglalkoztatja a közvéleményt. Nem csoda, hiszen a növekvő élettartamnak és a csökkenő születésszámnak köszönhetően évről évre egyre több a nyugdíjas, amit statisztikai adatok is alátámasztanak. Minden nagykorú gyermek köteles rászoruló szülőjéről gondoskodni, bármi legyen is a rászorultság oka. Ha erre a gyermek nem hajlandó, akkor a mostani módosítás értelmében már nem csak a szülő, de adott esetben harmadik fél is peres útra viheti a kérdést. Bővebben tájékozódhatsz az alábbi cikkből. Ugyanakkor érdemes kézbe venni az irányítást: itt az ideje, hogy félretegyél a nyugdíjas évekre!

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/holnaptol_jon_a_szulotartas_a_fizetesed_felet_is_elperelhetik.1050274.html

 

Zuhan a font, de ez még csak a kezdet!

Mióta a britek megszavazták a Brexitet, azóta hallani a font dollárral, illetve frankkal és jennel szembeni árfolyameséséről. Ez a tendencia egyébként nemcsak a devizakereskedőknek lényeges, hanem azoknak a Nagy-Britanniában élő magyar munkavállalóknak is, akik eddig jórészt fontban tartották a megtakarításukat és most azt mérlegelik, hogy egy részét esetleg átváltsák-e, és ha igen, milyen fizetőeszköz irányába. Az alábbi cikkből további infókat tudhatsz meg, mégpedig nagybankok elemzőitől.

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/meg_csak_a_zuhanas_kezdetet_lattuk.233896.html

 

Nagy Feró, Koós és Aradszky – még az átlagot sem éri el a nyugdíjuk

Nagy Ferónak havonta mindössze 41 ezer forint a nyugdíja, ami jóval elmarad a jelenlegi 109 ezer forintos magyar átlagnyugdíjtól. A nyugdíjas sztárok közül többen is úgy nyilatkoztak, hogy ha nem hívnák őket még ma is fellépésekre, illetve nem takarékoskodtak volna akkor, amikor még volt miből, akkor most igen csak nehezen élnének meg átlag alatti nyugdíjukból. Aradszky László 60 ezret, míg Koós János 61 ezer forintot kap havonta. Ezekkel az összegekkel egyébként a celebnyugdíjasok még nem is állnak olyan rosszul, hiszen 2500 főnél is több olyan nyugdíjas él ma Magyarországon, akinek 25-30 ezer forint közötti összegből kell megélnie.  

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/nyugdijtitkarol_vallott_nagy_fero_koos_es_aradszky.1050229.html

 

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.