Hírválogatás július végére

2016. Július 29. 14:50:12

Fény derült az egyetemi felvételi ponthatárokra; vajon vásárolni, albérletet fenntartani, vagy kollégiumi szobát kivenni éri meg jobban a gólyáknak? Az amerikaiak legalább annyira tartanak a nyugdíjak csökkenése vagy megszűnése miatt, mint a magyarok. Hamarosan mobilról intézzük majd pénzügyeinket; új banki alkalmazás könnyíti meg az életünket. Endre ezen a héten is összeszedte a legérdekesebb pénzügyi híreket. Jó olvasást!

 

Lakásvásárlás, albérlet vagy kollégium?

Az egyetemi, főiskolai élet megkezdése sok esetben jár lakóhelyváltással. Alapvetően három alternatíva közül választhatnak a fiatalok és szüleik: lakást vásárolnak, albérletet keresnek vagy kollégiumi férőhely után néznek. Sokan a lakásvásárlás mellett döntenek az albérletárak alakulása miatt. Budapesten például egy garzonlakást havi 100 ezer forint körüli áron lehet bérelni, míg a többszobás ingatlanok ára akár a 200 ezer forint feletti összeget is elérheti, de minimum havi 60 ezer pluszköltséggel kell számolnia annak, aki albérletbe költözne.

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/alberlet-kollegium-vagy-vasarlas-1353866

Nyugdíj: Amerikában is félnek, pedig jobban fel vannak készülve

Azt gondolnánk, hogy Amerikában nem tartanak attól, hogy miből fognak megélni nyugdíjas éveikben, de egy nemrég készült felmérés bebizonyította, hogy odaát sem túl rózsás a helyzet. Mégis előrébb járnak az amerikaiak, hiszen míg ott egy átlagos nyugdíjas család 34 millió forintos megtakarítással rendelkezik, addig itthon az önkéntes nyugdíjpénztári számlákon átlag 1 millió forint van. Sosem késő elkezdeni a felszülést, a felkészülést az idősebb korra. A kutatásról részleteket az alábbi cikkből tudhatsz meg.

http://24.hu/fn/penzugy/2016/07/27/az-amerikai-nyugdijasok-is-attol-felnek-mint-a-magyarok/

Újabb szuper applikáció segíti az ügyintézést

Világszerte megduplázódhat a mobilról bankolók száma 2019-re. Magyarországon is nő az igény az innovatív banki megoldások iránt. Egyre nagyobb az igény az ügyfelek részéről, hogy a banki szolgáltatásokat ott és akkor érjék el, ahol és amikor éppen szükségük van rá. Hiszen a mobilunk mindig velünk van, vele együtt immár a pénzügyeinket is magunkkal vihetjük és a legújabb digitális fejlesztéseknek köszönhetően bárhol és bármikor elintézhetjük a legfontosabb bankügyeinket. Az alábbi cikkből további részleteket tudhatsz meg egy új banki alkalmazásról.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/itt_az_erste_ujabb_nagy_dobasa.618346.html

 

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.