Hírválogatás június első hétvégéjére

2016. Június 03. 13:19:40

Ezek a magyarok kedvenc befektetései, bővebben egy tőzsdei kivonulásról, illetve kezdünk rádöbbenni, hogy az állami nyugdíj semmire sem lesz elég. Endre ezen a héten is összeszedte a legfontosabb pénzügyi híreket. Jó olvasást!

 

Ezek a magyarok kedvenc befektetései

A csapból is az folyik, hogy egyre többen vesznek ingatlant vagy saját maguknak vagy kiadás céljából. A befektetési alapok piacán is leképeződni látszik ez a trend, hiszen a BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége) idei nettó értékesítési adatai szerint a magyarok egyértelműen az ingatlanalapokra mozdultak rá 2016-ban. Az első négy hónap összesített kereslete alapján az ingatlanalapok több mint 56 milliárd forintnyi plusz friss tőkét vonzottak. Az alapok világáról érdemes tájékozódni, ugyanakkor olvasd el az alábbi cikket is!

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/ezek-a-befektetesek-a-magyarok-kedvencei-470797

 

Most már tuti – Norbi cége kivonul

Schóbert Norbert cége, a Norbi Lowcarb kivonul a Budapesti Értéktőzsdéről, erről döntött május utolsó napján a cég közgyűlése. Ha minden részvényes kéri, hogy Norbi cége vegye meg a részvényeit, akkor összesen 310 millió forintot kell, hogy Norbi kifizessen a kisrészvényeseknek.  Ez bizony nem kis pénz. A részvényeseknek 60 napjuk van arra, hogy kérjék a társaságot, vegye meg részvényeiket, darabját 440 forintért. Hamarosan itt a Nextlevelen is írunk a részvénykivezetésről, nem maradj le róla Te se! Addig is a következő cikkből részleteket is megtudhatsz a kivezetésről.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/kivonul_norbi_a_tozsderol.232610.html

 

Lassan esik le a tantusz – pápá állami nyugdíj!

Úgy látszik, hogy újra növekedésnek indult az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma az idei első negyed év végén mért adatok alapján. Ez azért tekinthető nagyon jó hírnek, mert a 2008 szeptemberében volt utoljára annyi tagja, mint most – szám szerint 1, 15 millió fő! Ami a befizetések forrását illeti, ma már ezeknek több mint héttizedét az egyéni befizetések adják. Ez a tendencia jó hír a pénztáraknak, ha ugyanis tagjaik saját adózott jövedelmükből is szívesen áldoznak a nyugdíjcélú öngondoskodásra, akkor az intézmények fennmaradása kevésbé függ majd a cafeteriaszabályok változásaitól.

http://privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/a-magyarok-vegre-megertettek-nem-nagyon-lesz-allami-nyugdij-294006

 

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.