Hírválogatás június közepére

2016. Június 10. 13:28:20

Több nyugdíjat kapunk, mint más országok; itt az új cafeteriaszabályzat; és jobb befektetés lehet a garázs a lakásnál. Endre ezen a héten is összeszedte a legfontosabb pénzügyi híreket. Jó olvasgatást!

 

Meglepő, de sok nyugdíjat kapunk!

Elég sok minden elmondható a magyar nyugdíjról, de az, hogy sok lenne, az biztosan nem. Pedig bizony így is többet kap a magyar nyugdíjas: az Európai Uniósnál 20 százalékkal többet, az OECD országokhoz képest pedig 30 százalékkal magasabbak a nyugdíjak itthon a fizetések arányában. Ugyanakkor a jelenlegi rendszer sokáig nem fenntartható: a magyar nyugdíjrendszer a fizetésekhez képest túl sokat fizet ki nyugdíjasainak, így elkerülhetetlen, hogy saját magunk gondoskodjunk jövőnkről. Bővebben olvashatsz a magyar nyugdíjrendszerről az alábbi linken:

https://szakszervezetek.hu/hirek/5443-20-szazalekkal-csokkenhet-a-nyugdij-es-nem-is-panaszkodhatunk

 

Megszavazták az új cafeteriaszabályokat

A parlament a kormány javaslatát hagyta jóvá, vagyis a béren kívüli juttatásból 100 ezer forintot készpénzben adómentesen adhat a munkáltató, a többit Szép-kártyára utalhatja. Bejött egy új elem is, megteremtették, hogy a preventív, szűrő jellegű egészségügyi vizsgálatok költségét a munkáltató elszámolhassa adómentesen. Talán a legkedvezőtlenebb változás az önkéntes pénztári befizetések kiemelése a béren kívüli juttatások rendszeréből, hiszen így az öngondoskodás formáinak egyik legjelentősebb támogatását sorvaszthatják el. Az alábbi cikkből bővebben is tájékozódhatsz az új szabályokról.

http://www.origo.hu/gazdasag/20160608-nem-lesz-mindenkinek-jo-az-uj-cafeteria.html

 

A garázs még a lakásnál is jobb befektetés?

Vissza-visszatérő kihívást jelent egy gyakran autózó sofőrnek parkolóhelyet találni főleg a fővárosban. Az utóbbi időben a befektetők többsége a lakáspiacra koncentrálva keresi a legjobb vételi lehetőségeket. Ugyanakkor az ingatlanpiacnak van egy másik, sokkal kisebb szegmense is, ahol akár a lakáspiacinál magasabb hozamok is elérhetők, ez pedig a parkolóhelyek és garázsok piaca. Előnye, hogy olcsóbban juthatunk egy garázshoz, mint egy lakáshoz, illetve az is, hogy bérbeadás esetén kisebb amortizációval kell számolni. Ha szeretnél még többet megtudni erről a befektetési típusról, ne hagyd ki az alábbi cikket!

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/a_garazs_meg_a_lakasnal_is_jobb_befektetes.232788.html

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.