Hírválogatás június végére

2016. Június 24. 09:49:52

Jó befektetés lehet már meglévő hitelünk előtörlesztése, év végéig mehet tőzsdére a Duna House és fellendülőben lehet a balatoni ingatlanpiac. Endre ezen a héten is összeszedte a legfontosabb pénzügyi híreket. Jó olvasást!

 

Jó befektetés lehet hitelünk előtörlesztése

Nemcsak a hitelkiváltás, a saját megtakarításból történő végtörlesztés népszerűsége is megnőtt tavaly nyáron annak hatására, hogy törvény szerint mintegy fél éven át ingyenesen lehetett végtörleszteni az elszámoláson átesett hiteleket. Az MNB adatai szerint a forintosított vagy eleve forintalapú jelzáloghitelek közel 5,5 százalékát (mintegy 259 milliárd forintot) törlesztették elő az elmúlt egy évben a háztartások, ebből kevesebb, mint 1 százalékot képviseltek az elszámoláshoz kötődő hitelkiváltások, vagyis a szimpla elő- és végtörlesztéssel sokkal többen éltek. Érdemes élni idén is a lehetőséggel!

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/jo-befektetes-lehet-hitelunk-elotorlesztese-471541

 

Év végéig mehet tőzsdére a Duna House

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója elfogadta a Duna House Holding kérelmét miszerint a június 30-i határidő helyett idén év végéig, 2016. december 31-ig mehet tőzsdére a társaság. A BÉT Általános Üzletszabályzata értelmében az első kereskedési napot még nem határozták meg, így a részvényekkel üzletelni még nem lehet. Ahhoz, hogy a kereskedés lehetővé váljon a kibocsátónak kérelmeznie kell azt a BÉT-nél, azért érdemes előre tájékozódni, ha esetleg úgy döntenénk, hogy vásárolunk a részvényekből. Itt a Nextlevelen is írtunk már arról és adtunk tippeket arra vonatkozóan, hogy érdemes-e újonnan bevezetett részvénybe fektetni.

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/ev_vegeig_mehet_tozsdere_a_duna_house.233743.html

 

Reneszánszát éli a balatoni ingatlanpiac?

A közvetlen Balaton-parti településeken éves szinten 1300 – 1500 lakáspiaci tranzakciót regisztráltak az elmúlt években, 2016-ra viszont akár 2500 tranzakció is megvalósulhat. Ehhez hasonló mennyiségű adásvétel utoljára 2008-ban volt itt. Amennyiben ingatlanvásárláson gondolkozol, jó megoldás lehet a CSOK vagy a lakástakarék. Ugyanakkor azoknak sem kell kétségbeesniük, akik jelenleg nem akarnak hitelt felvenni, viszont szeretnének ingatlanba fektetni: nekik találták ki ugyanis az ingatlanalapokat!

http://24.hu/fn/penzugy/2016/06/22/mintha-reneszanszat-elne-a-balatoni-ingatlanpiac/

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.