Hírválogatás március elejére

2016. Március 04. 16:22:15

Nőtt a rekordnyugdíj összege; drágább, mégis vonzóbb a cascó; és jól teljesítő ingatlanalapok. Most is összeszedtem Neked a legfontosabb pénzügyi híreket. Jó olvasgatást!

Nyugdíjrekorder – a leggazdagabb nyugdíjas

Új nyugdíjrekord született hazánkban, így a legtehetősebb nyugdíjas jelenleg 1,6 millió forintot kap havonta. Ezzel szemben a jelenleg hazánkban élő 2 millió magyar nyugdíjasnak több, mint fele 100 ezer forintnál is kevesebb pénzből él havonta. Közülük több mint 75 ezer ember havi nyugdíja pedig még az 50 ezer forintot sem éri el. Hogyan lehetséges egy ilyen magas összegű rekordnyugdíj elérése? Mit néznek a nyugdíj összegének megállapításakor? Ha tovább olvasol választ kapsz ezekre a kérdésekre is! Ugyanakkor olvasd el cikkünket arról, hogyan gondoskodhatsz saját magad a nyugdíjadról.

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/uj_rekord_ennyit_kap_most_a_leggazdagabb_nyugdijas.1048456.html

 

Drágább lett, mégis egyre többen kötnek cascót

A 2015-ös évhez képest 4 ezer forinttal drágult egy átlagos cascó ára, mégis 25 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik a cascó mellett döntöttek. Így összesen tavaly 796 ezer autósnak volt cascója 2014-hez képest. Fontos itt megjegyezni, hogy nem árt felkészülni a vészhelyzetekre, hiszen jobb félni, mint megijedni. Hirtelen szembetalálhatjuk magunkat egy váratlan betegséggel, balesettel, vagy munkahelyvesztéssel és ha nem vagyunk felkészülve ezekre az eshetőségekre, akkor elég kellemetlen szituációban találhatjuk magunkat. Hogy elkerüljük ezeket az eseteket érdemes felkészülni rájuk. Itt mutatjuk, hogyan teheted ezt meg. Azért az alábbi cikket is olvasd el!

http://hvg.hu/gazdasag/20160303_casco_auto_biztositas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default

 

Jól teljesítenek az ingatlanalapok

Az ingatlanalapok stabilan át tudták vészelni az év eleji kilengéseket. Az ingatlanpiacon egyébként mindenki megtalálhatja a számítását, függetlenül attól, hogy rövid, közép vagy hosszú távon szeretne-e haszonhoz jutni, illetve hogy csupán párszázezret vagy több millió forintot kíván befektetni. Kattints ide, és tudj meg mindent arról, hogy milyen lehetőségeid vannak az ingatlanpiacon. Az alábbi cikket is érdemes átfutni, ebből megtudhatod, hogy jelenleg milyen alapok a legnépszerűbbek.

http://www.portfolio.hu/befektetes/befektetesi_alapok/ezek_a_magyar_befektetesek_aztan_ugyesen_atveszeltek_az_ev_elejet.228071.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.