Hírválogatás napos őszi hétvégére

2016. Szeptember 09. 14:34:01

A készpénz és a bankbetét népszerűsége nőtt, de a részvénybefektetések már kevésbé. Az infláció megérkezett, az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők és a nyugdíjasok már érzik a hatását. Végezetül pedig, egyre több készpénzbefizetésre is alkalmas automatával találkozhatunk. Endre ezúttal is összegyűjtötte a hét legfontosabb pénzügyi híreit. Jó olvasgatást kívánunk!

A készpénz és a bankbetét a menő

Június végére a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon meghaladta a 3670 milliárd forintot, ez pedig 4,4 százalékos bővülést jelent az elmúlt év decemberhez képest.  Óvatosság jellemzi a befektetőket, akik pénzük közel 20 százalékát készpénzben és bankbetétben tartják, ezzel szemben a részvénybefektetések aránya még a 10 százalékot sem éri el. A befektetési alapok és kötvények továbbra is népszerűek. Az alacsony hozamok miatt továbbra is nehéz jól teljesítő befektetéseket találni. De ahogy már korábban írtuk továbbra is népszerűek az állampapírok, a befektetési alapok és a kötvények is.

http://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/mar_a_legtehetosebb_magyarok_is_a_keszpenzbe_menekulnek.1051289.html

 

Itt az infláció, most mi lesz?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból kiderült, hogy az alacsonyabb jövedelműek és a nyugdíjasok már érzik az infláció hatását. Az átlagos magyar állampolgár 0,1 százalékos drágulással szembesülhetett 2016-ban, ezzel szemben az alacsonyabb jövedelműek ugyanebben az időszakban már 0,5 százalékos inflációt tapasztalhattak.  A közepes jövedelműek és a nagycsaládosok az árak stagnálását, míg a magasabb jövedelműek 0,1 százalékos áremelkedéssel számolhattak. A nyugdíjasok is az infláció vesztesei között voltak, mivel náluk hasonló mértékben, 0,4 százalékkal emelkedtek az árak az előző év első hét hónapjához képest. Az infláció emelkedéséből arra következtethetünk, hogy a múlt héten Nextlevelen bemutatott investment clock számításai beigazolódni látszanak.

http://www.vg.hu/gazdasag/a-szegenyek-mar-erzik-az-inflaciot-474987

Hurrá! Több a készpénzfizetésre is alkalmas automata

A fogyasztói igényekre reflektálva egyre több bank dönt úgy, hogy az automatáit készpénzbefizetésre is alkalmassá teszik. Eddig, ha valaki szeretett volna készpénzt helyezni a folyószámlájára, akkor alkalmazkodnia kellett a bank nyitvatartási idejéhez. A fejlesztések már korábban megkezdődtek és az automatás megoldás iránt az ügyfelek körülbelül 20 százaléka érdeklődött. A szolgáltatás lényege, hogy a bankfiókok nyitvatartási idejétől függetlenül, gyorsan és egyszerűen tehetik az ügyfelek pénzüket a számlájukra bankkártyájuk segítségével. Mivel manapság már mindenki szereti a saját kezében tartani a pénzügyeit, azt javasoljuk, hogy a bankkártyát is a lehető legbiztonságosabb módon használjuk, korábban ehhez már javasoltunk pár egyszerű alapszabályt.

https://sg.hu/cikkek/121073/egyre-tobb-a-keszpenzbefizetesre-is-alkalmas-atm

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.