Hírválogatás Pünkösd hétvégéjére

2016. Május 13. 14:47:52

Dobogósok vagyunk alapkezelésben, jól teljesítenek a pénztárak és kiderült: a magyar embernek lakás kell! Endre most is összeszedte a legérdekesebb pénzügyi híreket a hétről. Jó olvasást!

Magyarország dobogós!

Az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama adatai szerint Magyarország a harmadik legnagyobb alapkezelői vagyonnal rendelkező ország Ausztria és Lengyelország mögött a régióban. Tavaly év végén a globális alapkezelői piac kezelt vagyona megközelítette a 37 ezer milliárd eurót, ami éves viszonylatban több mint 12 százalékos növekedés. Ha szeretnéd jobban átlátni a befektetési alapok világát, akkor ne habozz és olvasd el ezt a Nextlevel bejegyzést a különféle alapokról! A régióban elért magyar sikerről pedig többet megtudhatsz a következő linken.

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/dobogosak-vagyunk-a-regioban-469908

 

Jól teljesítenek a pénztárak!

Egyre több ember számára válik világossá az öngondoskodás fontossága és ez a gyakorlatban is megnyilvánulni látszik. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) tagpénztárai közül az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona az idei első negyedévben 5 százalékkal, 1093 milliárd forintra gyarapodott, az egészségpénztári egyéni befizetések összege 4,5 százalékkal nőtt – adta hírül a szövetség. Miután tájékozódtál az önkéntes nyugdíjpénztárak működéséről, ne mulaszd el elolvasni az alábbi cikket sem a pénztárak teljesítéséről!

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/megeri_az_ongondoskodas_jol_teljesitenek_a_penztarak.614472.html

 

A magyarnak lakás kell!

Mi, magyarok európai szinten is kiemelkedő arányban rendelkezünk ingatlantulajdonnal, az időskorúak tekintetében pedig egyenesen dobogósak vagyunk a nemzetközi összehasonlításban – derül ki az Eurostat és az OECD felméréseiből. Az Eurostat számai szerint, míg Európában az átlagos ingatlantulajdonlás 60 százalék körül alakul, addig Magyarországon ez az arány megközelíti a 90 százalékot, sőt a 65 év felettiek esetében még ennél is magasabb! Kijelenthetjük, hogy nekünk bizony fontos, hogy saját lakásunk legyen. Van azonban olyan lehetőség, aminek igénybe vételével megkönnyíthetjük saját dolgunkat. Nézd meg szórakoztató és egyben informatív videónkat a lakástakarékról! A felmérés részleteiről pedig az alábbi linken informálódhatsz!

https://profitline.hu/hircentrum/hir/350674/A-magyarnak-lakas-kell

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.