Hírválogatás szeptember közepére

2016. Szeptember 16. 10:38:24
Hírválogatás szeptember közepére

A Bank of America mérsékelt emelkedésre számít az európai részvények tekintetében és azokat az osztalékot fizető szektorokat ajánlják a befektetőknek, ahol van tér a profitnövekedésre. A CICERO klimatológusai többek között a Világbankkal karöltve rávilágítottak arra, hogy az éghajlatváltozás igenis hatással van a pénzpiacra. Végül nyugdíj: már Csehországban is van hivatalos nyugdíjkorhatár! Endre ezúttal is összegyűjtötte a hét legizgalmasabb híreit. Jó olvasgatást!

Amerika európai fellendülésre számít

Bank of America Merrill Lynch előrejelzései szerint az európai tőzsdék nemzetközi összevetésben is felülteljesíthetnek, ami a tőkeáramlások beindulásával járhat. Arra is felhívták a figyelmet, hogy különösen a nyersanyag- és energiaszektor teljesíthet majd jól az elkövetkezendő időszakban. Sőt, várhatóan 2017-ben az egy részvényre jutó vállalati eredmények tekintetében 5 százalék körüli növekedéssel számolhatunk majd. Az osztalékokkal azonban nem árt vigyázni, hiszen a globális kötvényhozamok extrém mélységben vannak. Inkább azokat a szektorokat érdemes előnyben részesíteni, amelyek hagyományosan osztalékfizető ágazatok, de van lehetőség a profitnövekedésre is, például ilyen az olaj-, a közmű- és a gyógyszerszektor.

http://www.vg.hu/penzugy/befektetes/szembemenne-a-piaccal-a-merrill-475281

Ha zöld, akkor nyerő

Úgy tűnik, többé nem hagyhatjuk figyelmen kívül az éghajlatváltozás pénzpiacokra gyakorolt hatását. Az oslói CICERO (Center for International and Environmental Research) klimatológusai szövetségre léptek a Világbankkal és a BlackRockkal annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a globális felmelegedés pénzügyi kockázataira. Céljuk elsősorban az, hogy a legbefolyásosabb befektetőket elérjék és tájékoztassák a szélsőséges időjárás következtében egyre szaporodó katasztrófák pénzügyi hatásáról. Az árvizek, aszályok, hurrikánok és a tengerszint-emelkedés károsan hatnak az infrastruktúrákra, különböző iparágakra és a befektetéseink is megszenvedik.

http://www.piacesprofit.hu/klimablog/mar-a-zold-befektetesben-van-az-igazi-penz/

Már Csehországban is van nyugdíjkorhatár

Nekünk szinte elképzelhetetlen, hogy nincs egységesen meghatározott nyugdíjkorhatár, de a cseheknél eddig így volt. Hosszas egyeztetések után végül abban egyezett meg a kormány, hogy akárcsak nálunk, hatvanöt évesen mehetnek nyugdíjba az ország dolgozói. Korábban, 2011-ben már született döntés arról, hogy fokozatosan emelni kezdik a nyugdíjkorhatárt, a mostani intézkedés ennek az első lépése. Arra is felhívták a figyelmet, hogy legközelebb 2019-ben kerül sor a most megállapított határ felülvizsgálatára, de várhatóan – akárcsak nálunk - fokozatos emelkedéssel kell majd számolni. A cseh nyugdíjasoknak még több jut havonta, mint a magyaroknak, de úgy tűnik, hogy egyre több országban kell nagyobb hangsúlyt fektetni az öngondoskodásra.

http://ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/hatvanot-ev-lesz-a-nyugdijkorhatar-csehorszagban

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.