Hírválogatás szeptember végére

2016. Szeptember 30. 11:49:12
Hírválogatás szeptember végére

Egyre nagyobb szerepet kap a banki digitalizáció, de a pénzügyi startupok inkább arra játszanak, hogy a nagyobb cégek felvásárolják őket. Egy friss felmérés szerint pedig dollárbilliókat spórolhatna a világ a különböző digitális megoldásokkal. A sok kockahír mellett lássuk kis hazánkat is, egészen pontosan Budapest VIII. kerületet, ami szegénynegyedből elsőszámú kedvenccé nőtte ki magát.

A kicsik a felvásárlásra játszanak, a nagyok a saját fejlesztésre

A banki digitalizációval kapcsolatban néha csak találgatni lehet, mi mégis megpróbáltunk tisztázni pár kérdést, Endre ebben a cikkében mesélt a világ alakulásáról. Sokak szerint viszont még tíz évre sem látunk előre a témában, Thomas Schaufler, az osztrák Erste Bank vezetője azt nyilatkozta, hogy az egy-egy szűkebb igényre építő pénzügyi startupok inkább arra játszanak, hogy felvásárolja őket egy nagyobb szolgáltató, így sok esetben ki sem dolgozzák teljes részleteiben a fejlesztéseiket, megvárják, hogy erre biztos forrást kapjanak. Egyre nagyobb figyelmet érdemel szerinte az a tendencia is miszerint a nagyobb IT óriások, mint például a Facebook, a Google vagy éppen az Apple saját fizetőfelület fejlesztésén dolgoznak. Ezek esetben viszont felmerül a felhasználói bizalom kérdése, hiszen alapvetően nem pénzügyi szolgáltatásokra szakosodott szolgáltatókról van szó.

https://sg.hu/cikkek/121424/kell-e-tartaniuk-a-bankoknak-az-it-cegektol

Sokat spórolhatnánk a digitálizációval

A Mckinsey Global Institute tanácsadócég jelentéséből kiderül, hogy akár dollárbilliókat is spórolhatnánk, ha a világ több pontján alkalmaznánk digitális megoldásokat. Ha így járnánk el, akkor a felmérés szerint 3,7 billió dolláros GDP-növekedéssel számolhatnánk 2025-ig, emellett 95 millió munkahely keletkezésével. A tanulmány konkrét országokat is említ követendő példaként. India például az üzemanyagtámogatások rendszerének digitalizációjával évi kétmilliárd dollárt spórol meg. Tanzánia a kikötői járulékok ügyintézését és fizetését tette át számítógépes rendszerre, ami 175 millió dollárt hozott a konyhára. Brazília és Mexikó az állami segélyrendszerből száműzte a készpénzt, mindkét állam szabad szemmel is látható megtakarításokat tudott elérni.

A banki digitalizáció pedig kényelmesebbé is teszi az ügyintézést, ha kíváncsi vagy, hogy a világ különböző pontjain, hogy állnak a fejlesztések, akkor olvasd el ezt a cikkünket.

http://fintechradar.hu/befektetes/0926/digitalis-fizetesi-rendszerekkel-megallithato-az-allami-szferabol-kiszivargo-penz/

Népszerű a nyolcker

Már a kétezres évek elején több lakásépítési projektet kezdtek meg a kerületben, elsőként az Újlipótvárosban, majd a Duna part közelében valósultak meg fejlesztések. Mára lejutottunk arra a pontra, hogy egyre többen választanák lakóhelyüknek a főváros nyolcadik kerületét, úgy tűnik tehát, hogy a legendás kerület új hírnevet épít ki magának. Ezt támasztják alá egy friss felmérés adatai is: az elmúlt időszakban a Budapesten megvalósuló ingatlanfejlesztési projektek 26 százaléka itt valósult meg, ez azt jelenti, hogy 4030 lakás a kerületben épül. Az ingatlaneladások száma is szépen alakult az elmúlt egy évben, a fővárosi tranzakciók 8-10 százalékára itt került sor, tehát 2500-3500 adásvételt itt bonyolítanak le. A boom tehát továbbra is tart, ha teheted, használd ki.

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/tomegek_akarnak_az_egykori_szegenynegyedbe_koltozni.1.237940.html

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.