Hírválogatás utolsó novemberi hétvégére

2016. November 25. 09:46:28
Hírválogatás utolsó novemberi hétvégére

Magyarország, Amerika és végül az egész világ. Mindenre kiterjedő hírválogatásunkban beszélünk arról, hogy gyűlik a pénz a babakötvényekben, Trump egy kicsit módosított a kampányban beígért tervein, egy felmérés pedig arra világít rá, hogy alig lett gazdagabb a világ. Jó olvasgatást!

Hódít a babakötvény

Már mi is beszéltünk róla, hogy ha gyermekekről való gondoskodásról van szó, akkor a babakötvény lehet az egyik legjobb megoldás, hiszen a jelenlegi helyzetben viszonylag kedvező feltételeket biztosít. Kamata minden évben az inflációt követő mértékben emelkedik, ráadásul ehhez jön még hozzá a 3 százalékos kamatprémium is. Szerencsére egyre többen figyelnek fel erre a lehetőségre, így évről évre gyarapodik azoknak a száma, akik ilyen formában szeretnének gondolni a csemetéik jövőjére. Október végére már csaknem 25 milliárd forintot tett ki az újszülött gyermekek után járó babakötvények állománya, adta hírül a kibocsátó Államadósság-kezelő Központ (ÁKK). Szép teljesítmény, hiszen három évvel ezelőtt, 2013 decemberében alig haladta meg az egymilliárd forintot.

http://magyaridok.hu/gazdasag/gyarapodas-babakotvennyel-1193794/

Trumpra figyel mindenki

Korábbi hírválogatásunkban mi is kíváncsian vártuk, hogy Donald Trump megválasztása milyen hatással lesz Amerikára és úgy egyáltalán az egész világra. Sokat ugyan még mindig nem lehet tudni, de legutóbb az borzolta fel a kedélyeket, hogy a választási kampány ideje alatt hangoztatott nézeteit megszegni látszik több kijelentésével is. Persze, ennek lehetnek pozitív hozadékai is. Például nem feltétlenül szeretné elhagyni a klímaegyezményt, pedig korábban e mellett kardoskodott. Ezért elképzelhető, hogy a zöld, környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz kapcsolódó befektetések továbbra is jövedelmezők lehetnek.

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/22/nagyot_ment_kedden_trump_amerika_csak_kapkodta_a_fejet/

Nem lett sokkal gazdagabb a világ

A Credit Suisse legfrissebb Global Wealth Reportjából kiderült, hogy az elmúlt egy évben mindössze 1,4 százalékkal, tehát nettó 3455 milliárd dollárral nőtt a háztartások összvagyona és így elérte a 255708 milliárd dollárt. A pénzügyi befektetések összege viszont ezen belül csupán 0,3 százalékkal emelkedett, ezzel szemben a nem pénzügyieké, ide érve az ingatlanbefektetéseket is, 3,8 százalékkal nőtt egy év alatt. Úgy tűnik tehát, hogy jól kihasználtuk az ingatlanboomot. Rossz hír, hogy a háztartások teljes adósságállománya nőtt a vizsgált időszakban, mégpedig 4,4 százalékkal 1775 milliárd dollárra. Mivel ez utóbbit is figyelembe veszik a világ összvagyonának megállapításakor, lényegében az az eredmény jön ki, hogy stagnált az egy főre jutó vagyon a világon és abban sem tudunk nagy változást elkönyvelni, hogy csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy sok vagyont birtokoljanak.

http://www.vg.hu/penzugy/vagyon-alig-lett-gazdagabb-a-vilag-478261

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.