Hírválogatás utolsó perces ajándékvásárláshoz

2016. December 23. 11:59:13
Hírválogatás utolsó perces ajándékvásárláshoz

Itt vannak az ünnepek, de azért nézzük át, hogy az ajándékvásárlással terhelt héten milyen hírekből maradhattunk ki. Kiderült, hogy nem a befalapoké és nem is a hedge fundoké 2016, de érdemes megnézni egy friss felmérés adatait is öngondoskodás témakörben. Jó olvasgatást, boldog karácsonyt kívánunk!

A befektetési alapoknak nem volt jó éve

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) hét elején közzétett egy jelentést, amelyből az derült ki, hogy habár a 2016-os évet nem jól zárják, a novemberi eredmények mégis adhatnak egy kis bizakodásra okot. Ha csak a novemberi mérleget nézzük, a befektetési alapok összvagyona 0,36 százalékkal, mintegy 20 milliárd forinttal gyarapodott. Viszont 2016-ot tekintve már kevésbé jó a helyzet, saját bevallásuk szerint a befektetési alapok vagyonát nézve az óév a stagnálásé volt. De egyben a változásé is: az egyes kategóriákon belül jelentős átrendeződés történt, a pénzpiaci és garantált vagyon zsugorodott, az ingatlan- és a származtatott befektetési alapoknál lévő viszont nőtt. Egyelőre még nem bocsátkoznánk találgatásokba 2017-et illetően, bármi megtörténhet, úgyhogy érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe befektetési alap választásakor.

http://www.hirado.hu/2016/12/19/nott-a-befektetesi-alapok-vagyona/?source=hirkereso

Európában lőttek a hedge fundnak?

A Hedge Fund Research közzétett egy évértékelőnek is felfogató elemzését, amelyből kiderült, hogy a válság óta nem tapasztalhattunk ekkora hedge fund felszámolást, valamint az is, hogy 2009 első negyedéve volt az utolsó alkalom, amikor ilyen látványosan kevés új alap indult az Egyesült Államokban. Egészen pontosan 9925-re esett vissza a hedge fundok száma még szeptember végén, mindeközben a kezelt vagyonuk elérte a 2 979 000 milliárd dollárt. Magyarul: úgy tűnik, hogy a piac koncentrálódik, egyre kevesebbekre jut egyre nagyobb összeg. Az Egyesült Államokban még mindig jobb a helyzet a hedge fundok tekintetében, ezzel szemben az európai versenytársak nem tudtak hozamot elérni vagy negatív hozammal zártak novemberben.

http://www.portfolio.hu/befektetes/befektetesi_alapok/egyre_kevesebb_befektetesi_nagyagyu_kezel_egyre_tobb_penzt.241578.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Öngondoskodásból még mindig csak hármas alá

Mégpedig azért, mert habár már tudjuk, hogy szükségünk lesz az állami nyugdíj mellett más forrásokra is idősebb korunkban, mégis halogatjuk az öngondoskodást, derült ki egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérésből. A megkérdezett 30 és 65 év közöttiek közül még mindig sokan nem rendelkeznek ilyen célú megtakarítással, holott biztonságérzet szempontjából is fontos lenne elkezdeni a gyűjtögetést.  Ennek ellenére a megkérdezettek harmada (33 százaléka) nem tett még semmit azért, hogy nyugodtabbak legyenek az idősebb kori évei. A felmérés kitért az eltartási szerződés és az idősek otthonával kapcsolatos kérdésekre is, de mint kiderült, csak nagyon kevesen szeretnének majd ezen megoldások valamelyikével élni. Pozitívum viszont, hogy ha egy kis jóindulattal a bankszámlán félretett pénzt is nyugdíj célú megtakarításnak közé soroljuk, akkor a megkérdezettek felére igaz, hogy gondol a nyugdíjas éveire.  Szerintünk továbbra sem jó megoldás a bankkártyán felejteni a pénzünket, főleg akkor nem, ha a nyugdíjcélú megtakarítások esetén szóba kerülő adókedvezményeket is számításba vesszük.

http://profit7.hu/ado-penzugy/rosszul-allunk-az-ongondoskodasban-milliok-nem-sporolnak

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.