Hírválogatás a változás jegyében

2016. November 11. 15:16:24
Hírválogatás a változás jegyében

Ezúttal a hét változást generáló híreit gyűjtöttük össze: a Deloitte szerint még fejlődnünk kell digitálisan. Valamint, mivel minden Amerika körül forgott a hét második felében, ránézünk Trump-ra is, a választással összefüggésben jelentjük, hogy milyen területekre kell majd figyelnünk az új elnök kormányzása alatt.

A Deloitte szerint digitálisan még fejlődnünk kell

Elkészült a Deloitte és a Scale Research szokásos BankIndex  nevezetű reprezentatív felmérése, amely a bankolási szokásainkat vizsgálja. A magyarokról kiderült, hogy folyamatosan nő azoknak az aránya, akik pozitívan vagy semlegesen állnak a hitelekhez. A felmérést végzők arra is kíváncsiak voltak, hogy mennyit teszünk félre: a válaszadók közül 13,4 százaléknyi a különböző megtakarításokkal rendelkező háztartások aránya. Végül, téma volt a digitalizáció is, hiszen egyre nagyobb figyelmet kap a technológiai átalakulás. Hazánk a digitális érettség szempontjából a 7. helyen végzett a vizsgált 8 Európai Uniós ország közül, úgyhogy ezen a területen van hova fejlődnünk, lássuk külföldön milyen irányok vannak!

http://www.penzcentrum.hu/hitel/van_meg_hova_fejlodnunk_a_banki_digitalizacioban.1052182.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

Amerika választott

Donald Trump megválasztása sokak számára a Brexithez hasonló megrendülést okozott. A Budapesti Corvinus Egyetem világgazdasági tanszékének vezetője, Magas István szerint az amerikai választás végeredménye a meglepetés erejével hatott, de a kezdeti esés után stabilizálódott a tőzsde, mégis sok változás várható az elkövetkezendő időszakban.  Az irány tekintetében csak tapogatózni lehet, de kezdetnek valószínűleg az Obamacare, egészségbiztosítási reform fog módosulni, a másik áldozat pedig a vagyonosabb rétegeket kiszolgáló fedezeti alap, az úgynevezett hedge fund lehet.

http://mno.hu/kulfold/padlogaz-utan-a-hatalmon-mar-fekezhet-trump-1370651

Ezeken az iparágakon a világ szeme

Úgy tűnik, az amerikai elnökválasztás eredménye első körben ezeket a területeket fogja érinteni. Trump győzelmével a gyógyszeriparnak nem kell tartania Hillary Clinton terveitől, miszerint a gyógyszergyártókat árcsökkentésre kell kötelezni. A zöld helyett Trump valószínűleg a fosszilis energiahordozókra fog építeni, de a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz kapcsolódó befektetések egyre jövedelmezőbbek lehetnek.

http://gazdasagtv.hu/reszvenypiac/nemzetkozi/2016-11-10/ezeket-az-iparagakat-erdemes-meglovagolni-a-trump-era-kezdetevel

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.