Hírválogatás vénasszonyok nyarára

2016. Szeptember 23. 11:17:12
Hírválogatás vénasszonyok nyarára

Az első hat Babakötvényt már kifizették, szerintünk is jó megoldás, a kedvező feltételei miatt érdemes rárepülni. A forint pedig csak a kínai jüannal szemben nem erősödött, amúgy a felminősítésekek jó hatással voltak rá. A brit nyugdíjasok pénze pedig hedge foundokban tűnik el, hívják fel a figyelmet a SCM Direct elemzői a szomorú tényre. Endre ezúttal is összegyűjtötte a hét legfontosabb híreit. Jó olvasgatást!

Csak kevesen kötik, pedig megéri, mi az?

A Babakötvény. Az Államkincstár már hat Start-számlával rendelkező fiatalnak intézett kifizetést, hiszen a kötvénnyel rendelkezők betöltötték a 18. életévüket. Annak ellenére, hogy kedvező feltételek mellett lehet indítani, idén szeptember közepéig csak 15 705 számlát nyitottak, tehát csak minden negyedik-ötödik gyermeknek van Babakötvénye.

Az ingyenes számlavezetés, a kamatadómentesség és az állami támogatás (10 százalék) miatt pedig mindenféleképpen jó megoldás lehet a fiatalok életkezdéséhez. Ráadásul széles körben felhasználható: a tanulmányokra, a lakhatásra, a pályakezdésre és a gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére is felhasználható. Sőt, a kincstár nem ellenőrzi, mire költötték a pénzt, így elég nyilatkozni arról, hogy a jogszabályban meghatározott célra fordítottuk.

http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/elkezdtek_fizetni_az_elso_babakotvenyek.4.237417.html

Hajrá forint!

A Standard & Poor's a befektetési ajánlású kategóriába sorolta Magyarországot, ennek hírére pedig erősödött a forint. A döntés mögötti okokként az S&P a gazdaság javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóit nevezte meg. Az euró árfolyama például 310,09-ről 307,78 forintra változott közvetlenül a döntés után és egyedül a kínai jüannal szemben nem mutatott erősödést a magyar pénznem.  Mivel a Fitch Ratings már korábban, májusban felminősítette hazánkat így a befektetési társaságok sem fognak a bóvli kategóriába sorolni minket.

http://www.hirado.hu/2016/09/16/befektetesi-savba-emelte-a-magyar-allamados-besorolast-a-standard-poors/

Aggódhatnak a brit nyugdíjasok

Az SCM Direct elemzése szerint az ország legnagyobb nyugdíjalapjai, amelyek közel 5 millió jövőbeli nyugdíjas számláját kezelik, 2,85 milliárd angol fontnyi költséget fizettek ki hedge fund menedzsereknek.

A jelentés rávilágított arra, hogy egy átlagos brit nyugdíjalap éves 3,6 százalékos teljes költséget fizet ki a hedge fund-portfóliójára, míg ez egy intézményi indexkövető alap esetén mindössze 0,1 százalék lenne. A hedge foundok egyre több kritikát kapnak, elsősorban magas költségeik miatt. További aggasztó tény, hogy az elmúlt években a nyugdíjalapoknak köszönhetik bevételük jelentős részét, hiszen ezek hajlandóak kifizetni az indexkövető alapok akár 36-szor akkora költségét is, cserébe pedig megkapják a harmad akkora hozamot.

Szerencsére, ha mi itthon szeretnénk gondoskodni a nyugdíjunkról, akkor el tudjuk kezdeni például a NYESZ (Nyugdíj Előtakarékossági Számla) segítségével.

http://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/folosleges_koltsegek_miatt_parolog_el_a_nyugdijra_sporolok_vagyona.1.237630.html

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.