Ködoszlató hírválogatás

2016. November 18. 13:30:33
Ködoszlató hírválogatás

Egyre tisztább lesz a kép Trump megválasztása után: jövőre kamatemelés várható a Fed-től és Bill Miller, befektetési szakértő is rávilágít a kötvénypiac várható változásaira. De az is körvonalazódik, hogy Magyarországon nő a havi megtakarítások aránya, habár az állam pénzét még mindig nem használjuk. Jó olvasgatást kívánunk!

Nagy valószínűséggel emel a Fed

Úgy tűnik, hogy az amerikai választás hatására mégis kamatemelésre szánja el magát a Fed (Federal Reserves) annak ellenére, hogy korábban elemzők is csak találgattak a témával kapcsolatban. De most, Trump megválasztása után nagy valószínűséggel decemberben újabb emelés következik és ezt csak valamilyen világméretű bizonytalanság vagy sokk akadályozhatja meg. A döntésben egyértelműen szerepet játszik az új elnök politikája, hiszen tervei szerint infrastrukturális fejlesztésekkel élénkíti majd az amerikai gazdaságot. Szerintünk azért továbbra is elég nagy a bizonytalanság, érdemes ezt portfóliónk összetételénél is figyelembe venni és a pénzügyi termékek kockázatosságával kapcsolatban is tájékozódni.

http://privatbankar.hu/makro/most-mar-biztos-decemberben-jon-a-kamatemeles-300391

Kötvényekből a részvénypiacok felé áramolhat a pénz

Egy régi pénzpiaci trend fordulhat meg most az új amerikai elnök megválasztásával. Bill Miller, befektetési szakértő, az LMM nevű hedge fund alapítója jóslatai szerint Trump győzelmét követően kötvényárakban tapasztalható zuhanás egy harmincöt éve tartó rali végét jelentheti.  A kötvénypiacról kiáramló pénz pedig a részvénypiacra kerülhet. Emellett Miller szerint a tízéves állampapír hozama 3-4 százalékra fog emelkedni az elkövetkező években. Érdemes tehát felfrissíteni a tudásunkat mondjuk az újonnan bevezetett részvényekkel kapcsolatban.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/35_eves_befektetesi_trend_fordulhat_meg_a_nagyagyu_szerint.240138.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Többet tudunk félretenni

Egy friss felmérés szerint többet tudunk havonta félretenni a tavalyi évhez képest. Idén a magyarok átlagosan 16 148 forintot tudnak félretenni, múlt évben ez az összeg csak 14 900 forint volt. Jó hír, hogy a régió többi országához képest nálunk nőtt a legnagyobb arányban a havi megtakarítások átlagos összege százalékban mérve.  Emellett az is pozitívum, hogy hazánkban már a társadalom 60 százaléka gondolkozik tudatosan ez ügyben. Az is kiderült, hogy legtöbben a váratlan kiadásokra készülnek fel ilyen formában. Népszerűbbek lettek a lakossági állampapír-befektetések, de a legtöbben továbbra is a bankszámlájukon vagy bankbetétben tartják a pénzüket. Viszont valamelyest csökkent a pénzüket otthonukban tartók aránya, a tavalyi 23 százalékról mintegy 16 százalékra. Arra is fény derült, hogy nem használjuk ki kellőképpen az állami támogatással járó pénzügyi lehetőségeket, pedig erre korábban már mi is tettünk javaslatot. Érdemes szétnézni a lakástakarékpénztári, nyugdíj előtakarékossági esetleg nyugdíjbiztosítási megoldások között.

http://24.hu/kozelet/2016/11/13/a-magyarok-ketotode-el-honaprol-honaprol/

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.