Őszindító hírválogatás

2016. Szeptember 02. 14:48:43

Egye többen gondolkoznak ingatlanjuk bérbeadásban, a bérlakásokban élők aránya pedig különösen magas a fiatalabb korosztályban annak ellenére, hogy a CSOK nekik szól. Az ingatlanalapokba továbbra is megéri befektetni. Végül egy rossz hír: a brit nyugdíjasok aggódnak, de mi sem feledkezhetünk meg az öngondoskodásról. Endre ezúttal is összegyűjtötte a hét legfontosabb híreit, jó olvasgatást kívánunk!

Bérbeadás mint befektetés?

A KSH felméréséből kiderült, hogy ha befektetési lehetőségeket keresünk, akkor egyre gyakrabban fordulunk az ingatlan bérbeadáshoz, hiszen az hosszútávon garantált megtérüléssel vonzza a vevőket. Országos szinten növekedett a magánbérletek aránya, 2011-ben még nem érte el a 4 százalékot, de 2015-re már 6 százalék volt. A legvonzóbb terület a magánbérlet tekintetében a főváros, ahol ez az arány a 10 százalékot is eléri. Ha a bérlők korosztályi összetételét nézzük, akkor egyértelműen a fiatal egyedülállók és párok vannak túlsúlyban, annak ellenére, hogy kedvező feltételek mellett élhetnének a családok otthonteremtési kedvezményével.

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/berbeadas-mint-befektetes/

Sok új lakás lesz Budapesten

Az előrejelzések szerint egy-két éven belül megugorhat a Budapesten birtokba vehető újépítésű ingatlanok száma. Körülbelül 8200 lakás készülhet el a fővárosban az elkövetkezendő pár évben az összesen 230, már futó vagy tervezés alatt álló projektek keretében. A főváros IX., XI., XIII. és XIV. kerülete a legaktívabb, ezek közül is kiemelkedő teljesítményt mutat a XIII., ahol az ilyen jellegű beruházások több mint negyven százaléka zajlik. Tehát minden feltétel adott, hogy az ingatlanalapok továbbra is jól teljesítsenek.

http://hvg.hu/kkv/20160901_uj_lakasok_epitese#rss

A brit nyugdíjasok is aggódnak

A PwC tanulmánya szerint a Brexitről szóló népszavazás után emelkedett a nyugdíjhiány mértéke Angliában, emellett az alacsony hozamkörnyezet is aggodalomra adhat okot. Szakértők szerint megoldás lehetne, ha a brit jegybank magas hozamú nyugdíjkötvényeket dobna piacra, dedikáltan a nyugdíjalapok számára. A jegybank kamatcsökkentési lépése ugyanis egyértelműen kedvezőtlenül hatott a nyugdíjalapokra, a 10 éves államkötvény kamata például ezen a héten hatalmast zuhant és egészen 0,61 százalékig esett. Szerencsére, itthon nem ilyen rossz a helyzet, ha időben elkezdjük, sokat ki tudunk hozni az ilyen célú megtakarításokból.

http://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/nagy_bajban_vannak_a_brit_nyugdijasok_milliardok_hianyoznak_a_kasszabol.236711.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.