Pénzügyi hírfröccs július utolsó napjára

2015. Július 31. 17:03:38

Autóhitelek forintosítása, borbefektetés, évekig fennmaradó alacsony kamatszint: a héten is kiszemezgettem Neked a legérdekesebb vagy leghasznosabb személyes pénzügyekkel is kapcsolatos híreket. Lássuk tehát milyen volt a felhozatal, és mit tudunk belőlük tanulni!

Az autóhiteleket is forintosíthatják

Jó hír az autóhiteleseknek és a fogyasztási hiteleseknek: a devizában felvett kölcsönöket önkéntes alapon forintosíthatják. Az erről szóló javaslatot a közeljövőben tárgyalhatja a kormány. Nem tudni még azt sem, milyen árfolyamon váltanák át a kölcsönöket, mindenesetre az érintetteknek érdemes figyelniük a fejleményeket.

A tervezetről további részleteket itt olvashatsz.

A jó bor jó befektetés is lehet?

A minőségi bor befektetésnek sem utolsó, a tőlünk nyugatra már elterjedt befektetési forma hazánkban még ritkaságnak számít – ezt állítja egy hazai borkereskedő cég. Mint mondják, a főként Bordeaux–i borokból összeállított borindexek az elmúlt 5 év során 20 százalék feletti emelkedést mutattak. Én kimondottan szeretem a borokat, de ha befektetésről van szó, elsősorban a hagyományosabb pénzügyi eszközöket ajánlom mindenkinek. Íme például öt tanács arra, hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő befektetést.

Mindenesetre maga a cikk érdekes, itt olvashatjátok el.

Hozzászokhatunk az alacsony kamatokhoz

Londoni pénzügyi elemzők szerint nem valószínű, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017 előtt kamatemelésbe fogna. Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet még jó pár évig maradhat, úgyhogy jól körül kell néznünk, ha magasabb hozamú befektetéseket keresünk. Ilyen környezetben például különösen érdemes kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek valamilyen állami kedvezménnyel vagy támogatással bírnak.

A londoni pénzügyi elemzők előrejelzéséről pedig itt olvashatsz bővebben.

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.