Aug 09. 0

A filozófus tőzsdei szakértő, André Kostolany

„Aki nem hisz a csodákban, az nem realista” – mondta André Kostolany, akitől a művészetek sem álltak távol, mégis alkusznak állt. A befektetések esetében nem feltétlenül a véletlenekben vagy a csodákban kell bíznunk, Kostolany mindenesetre hitt abban, hogy a szerencsének köszönheti a sikereit.
részletesen >
Aug 04. 0

Golf keddiből Wall Street-i lángész – Peter Lynch

„Befektetni anélkül, hogy tájékozódnánk olyan, mint úgy pókerezni, hogy közben nem nézzük a lapokat.” – Peter Lynch egyik legtöbbet idézett mondata sokat elárul a befektetési habitusáról. A golf keddiből Wall Street-i üzletemberré avanzsált Lynchnek nem csupán szerencséje, de jó esze is van.
részletesen >
Júl 14. 0

Nyugdíjas rocksztárok – vagy mégsem?

Ha menő rocksztár vagy, akkor nem az az első gondolatod egy zúzós koncert utáni hajnalon, hogy a nyugdíjas éveiden merengj. Sok esetben kitart a hírnév az idősebb korra is, de a lendület már kevésbé. Nem csoda, hogy vannak olyan rocklegendák, akik úgy érzik 70 évesen már nincs helyük a színpadon, mégis aktívan dolgozniuk kell, ha a megszokott életszínvonalukat tartani szeretnék.
részletesen >
Júl 07. 0

Warren Buffett 5 tippje – a sikeres befektetés kulcsa

A 85 éves amerikai üzletember, Warren Edward Buffett befutott részvénybefektető. Szavait isszák azok, akik hasonló pályán próbálják kikaparni maguknak a gesztenyét. Nem véletlenül, hiszen a sikeres befektetési döntéseinek köszönhetően hatalmas vagyont felhalmozó Buffett, nem csak szimpla tanácsokkal látja el a nagyérdeműt, de színes, humoros és elmés gondolataival meg is nevetteti követőit. Nézzük meg, hogy milyen tippjei vannak az „omahai bölcsnek” azokhoz, akik pénzüket szeretnék fialtatni.
részletesen >
Jún 22. 0

A pénzügyi világ legbefolyásosabb üzletemberei

Kik azok, akiknek nemcsak vagyonuk hatalmas, de felelősségük is, hiszen dollár milliárdok mozgásáért felelnek? A világ vezető pénzügyi cégeinek élén csakis a legnagyobb szaktudással rendelkezők állhatnak. A Wall Streeten a pénz beszél, de az is számít ki mekkora befolyással rendelkezik. Cikkünkben bemutatjuk a pénzügyi világ nagyágyúinak pár kulisszatitkát. Olvass tovább az izgalmas részletekért!
részletesen >