Elektronikus bankszámlakivonat - miért jó?

2016. Április 26. 11:27:39

Haladjunk a korral, legyünk hatékonyak, védjük a fákat! A motivációnk bármi lehet, a lényegen nem változtat: az elektronikus bankszámlakivonatnak számos előnye van a „kőkorszakinak” számított postai számlakivonathoz viszonyítva.  Most összegyűjtöttük az összes előnyét, hogy Neked már csak egy gombnyomással be kelljen állítanod a netbankodban!

Az elektronikus bankszámlakivonat tulajdonképpen egy, általában PDF formában letölthető dokumentum, ami ugyanúgy tartalmazza a bankszámlánkon végbemenő tranzakciókat, mint hagyományos társa. Igénylése sokszor egy gombnyomással beállítható saját Netbanki felületünkön adott bankunknál. Ma már nagyon keveseknek nincs online hozzáférése számlájához, ha mégis azok közé tartoznál, akik még nem rendelkeznek ilyennel, akkor szánj rá pár percet a bankfiókban. Hidd el, megéri!

Na, de miért is jó, ha rendelkezünk elektronikus bankszámlakivonattal?

Az első és legfontosabb tulajdonsága, hogy díjmentes, tehát a szolgáltatás igénybe vételéért cserébe nem fognak semmit felszámolni. Ráadásul a bankok néha akciókkal is próbálják az elektronikus számlakivonat használatára ösztönözni az embereket, így jó, ha figyeljük ezeket! Amennyiben mégis szükségünk lenne nyomtatott formában a kivonatra, akkor számlakivonatonként egyszer a bankfiókban térítésmentesen kinyomtatják a részünkre.

Sokan azért ódzkodnak az elektronikus számlakivonattól, mert nem tartják azt biztonságosnak. Ettől azonban nem kell tartanunk, hiszen saját, egyedi azonosítónkkal történő belépés után érhető el csak saját netbanki fiókunkban. Ily módon még biztonságosabb az elektronikus kivonat a papíralapúnál, hiszen utóbbi könnyen elveszhet.

A kényelem nagy úr! Vannak, akik azért is döntenek egyik-másik fejlesztés mellett, mert jelentősen megkönnyíti az életüket. A számlakivonat elektronikus formája is hasonló, hiszen a nap 24 órájában hozzáférhetünk, bármikor megnézhetjük pontosan milyen volt a pénzmozgásunk, így rendkívül kényelmes megoldást jelent. A kényelem mellett a gyorsaság sem elhanyagolható szempont, hiszen nem kell a postásra várnunk: elkészülte után akár rögtön meg is tekinthetjük a kivonatot.

Végül, de nem utolsó sorban pedig környezetbarát! Mivel nem kerül kinyomtatásra a számlakivonatunk, majd borítékba, ezért nem használjuk feleslegesen a papírt, így kíméljük a környezetünket is.

Kell ennél több? Válts már ma elektronikus számlakivonatra! Haladj a korral, légy hatékony és védd a fákat!

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.