Ez most a sláger: egyösszegű életbiztosítás

2016. December 15. 16:50:32
Ez most a sláger: egyösszegű életbiztosítás

Az egyösszegű életbiztosítás az alacsony kamatkörnyezet miatt vált népszerűvé és egész jól hozhat a konyhára. Hogyan működik? Kiknek való? Most megtudhatsz mindent arról a pénzügyi termékről, amely 2016-ban népszerű volt és 2017 egyik slágerterméke lehet.

Egyre többen nyitnak az egyösszegű életbiztosításra, hogy a vagyonuknak egy olyan részét helyezzék el ilyen formában, amelyről tudják, hogy hosszabb időtávon, körülbelül az elkövetkezendő 10 évben tudják nélkülözni.

Mi a lényege?

Azt már tudjuk, hogy a folyószámlánkon nem éri meg parkoltatni a pénzünket, de vannak olyanok, akik azért teszik ezt, mert nincs idejük arra, hogy folyamatosan figyeljék a pénzpiaci mozgásokat és ellenőrizzék a portfóliójuk állapotát, a benne szereplő különböző termékeket. Ha olyan megoldást keresünk, ami inkább a szakemberekre bízza ezt és még a szintén hosszabb távra szóló TBSZ-nél (Tartós Befektetési Számla) is hosszabb távban gondolkoznánk, akkor jöhet képbe az egyösszegű életbiztosítás. Általában a megoldás 10 éves időtávra szól, de vannak olyan formái, amelyekkel már 5 éves időtávban is nyereséges lehet.

Miért jó?

Általában ugyanolyan adókedvezmények érvényesíthetőek, az egyösszegű életbiztosítás esetében is mint a TBSZ-nél. Így akár a teljes adómentességet is elérhetjük, ha futamidő lejártáig nem nyúlunk a pénzünkhöz. De azért is megéri, mert hosszú távú befektetésről lévén szó, akár a kamatadó és az egészségügyi hozzájárulás (EHO) megfizetése alól is mentesülhetünk.

De az eddigiek mellett vonzóvá teszi az a tény is, hogy pénzkivonásra is lehetőségünk nyílik, anélkül, hogy megszűnne a számlánk. Az alacsonyabb kockázati szint miatt is jó döntés lehet, mivel az egyösszegű életbiztosítás esetében szakértők kezelik a vásárolt befektetési alapokat. 

Kinek jó?

Az idősebb korosztálynak is kifizetődő döntés lehet, azoknak, akik rendelkeznek egy nagyobb összeggel és mondjuk a nyugdíjas éveikről szeretnének ilyen formában gondoskodni. De természetesen a nyugdíjcélokon túl, hiszen bármilyen célra felhasználható az így szerzett tőke.

Hol érhető el?

A biztosítók többsége rendelkezik valamilyen egyösszegű életbiztosítási termékkel, érdemes kiválasztani a céljainknak legmegfelelőbbet.

Ha tetszett a bejegyzésünk, íratkozz fel a hírlevelünkre itt.

DEFAULT

Hozzászólások
Szólj hozzá
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.